Lappajärven Veikkolan pesäpallostadiolla pelataan historialliset huipputason ottelut
Lappajärven VeikotJulkaistu: 06.07.2024 08.12

Lappajärven Veikkolan pesäpallostadiolla pelataan historialliset huipputason ottelut

SUNNUNTAINA 7. heinäkuuta pelataan Lappajärven Veikkolan stadionilla ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelu. Suomen pesäpalloliiton ja Lappajärven kunnan kanssa yhteistyössä järjestetty tapahtuma on historiallisesti merkittävät tapahtuma ja kunnia-asia Lappajärven Veikoille.

–Täällä Veikkolan kentällä ei ole koskaan aiemmin pelattu pesäpallon arvo-ottelua, kertoo Lappajärven Veikkojen puheenjohtaja Reijo Kärnä.

Edellisen kerran Järviseudulla nähtiin miesten Itä-Länsi-ottelu Vimpelissä vuonna 1990 ja Alajärvellä järjestettiin Itä-Länsi-tapahtuma vuonna 1995.

–Tapahtuman järjestelyt aloitettiin helmi-maaliskuussa, heti kun ottelun isännyys varmistui. Lavella on Itä-Länsi-työryhmä ja noin kerran kuussa on pidetty palaveria Pesäpalloliiton kanssa. Tapahtumajärjestelyt ovat loppusuoralla, otteluviikolla asennetaan lisää katsomoita ja tarvittavat suojaverkot. Talkoolaisten osuus tapahtuman järjestelyissä on korvaamaton, olemme saaneet satakunta talkoolaista lähikunnista mukaan tapahtumaan, kiittelee Lavettarien pelinjohtaja Jaakko Kultalahti.

Lappajärven Veikot hyvin edustustettuna Itä-Lännessä

Pesäpalloliitto valitsee otteluun parhaimmat pelaajat ja naisten joukkueeseen valittiin Lavettarien Aleksandra Latvala ja Neea Mattila sekä pelinjohtaja Jaakko Kultalahti. Eilen mukaan valittiin ansuitusti myös etenijäjokerimme Anna-Elisa Pukkinen

–Onhan se hienoa! Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus nuorille naisille päästä urallaan pelaamaan arvo-ottelussa, Kultalahti kertoo.

Etelä-Pohjanmaalta pelaajia on lisäksi Jalasjärveltä ja Seinäjoelta. Miesten joukkueessa pelaajia Etelä-Pohjanmaalta on Seinäjoelta ja pelinjohtajat valittiin Koskenkorvan Urheilijoilta.

–Tämän tasoista pesistä ei joka päivä täällä näe. Sarjojen taitavimmat pelaajat ovat mukana ja pelissä voi nähdä kaikenlaisia pieniä ja isoja juttuja, jotka tekevät pesäpallosta niin mielenkiintoisen lajin. Täällä voi tulla pesishurahdus, Kultalahti varoittelee.

–Kunta on tämän tasoisissa huipputapahtumissa mukana ja tekee yhteistyötä muidenkin alueen seurojen kanssa. Saadaan olla ylpeitä Lappajärven veikkojen kilpa- ja huippu-urheilun tasosta. Toivotaan Itä-Länsi-otteluun isosti väkeä liikkeelle, sillä tapahtuma on laadukas ja palvelut ovat hyvät, kehuu Lappajärven vapaa-aika sihteeri Anssi Kuusela.

Tapahtuman aikana stadionilla toimii kaksi kioskia ja tapahtumatorilta on saatavilla perus kioskituotteiden lisäksi pitsapaloja, pyttipannua, muurikkalättyjä ja jäätelöäannoksia.

Otteluiden tauoilla on Lappajärven jäätelökioskin järjestämiä pesäpalloon liittyviä hieman lajitaitoa ja tuuriakin vaativia kisoja, joissa on mahdollisuus voittaa jäätelölahjakortteja. Tapahtumatorilla on yhteistyökumppaneiden kojuja, urheiluvaate- ja urheiluvälinemyyntiä sekä lapsiparkki, jossa lapsilla on mahdollisuus kokeilla lajia matalalla kynnyksellä. Seuran junioriohjaajat leikittävät lapsia lapsiparkissa noin kello 12–18.

Naisten ottelu pelataan kello 13 ja miesten ottelu kello 16. Portit tapahtumaan avataan kello 11.30 ja tapahtuman avajaiset on kello 11.45. Lappajärven kunnanjohtaja Sami Alasara pitää avauspuheen, jonka jälkeen lauletaan Maamme-laulu Erkki Korkiatuvan johdolla. Lappajärven Veikot toivottaa kaikki tervetulleeksi Veikkolan pesäpallostadionille tekemään pesäpallohistoriaa.

Otteluissa mukana: