Yksi heikko hetki Veikkojen kompastuksena
Julkaistu: 16.09.2022 00.00

Yksi heikko hetki Veikkojen kompastuksena

Lappajärven Veikot hävisi toistamiseen Haminan Palloilijoille naisten Ykköspesiksen loppuotteluissa. Näin Hamina pelaa ensi kaudella Superpesiksessä. Lavettarilla on vielä toinen mahdollisuus sarjanousuun, kun se saa pääsarjan putoamiskarsinnassa Pöytyän Urheilijat voittaneen helsinkiläisen Roihuttaret vastaansa Superpesiskarsinnassa. Pääsarjapaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Toinen loppuottelu alkoi Veikkolassa molempien joukkueiden sisäpelin osalta jännittyneesti. Palot syntyivät hyvin nopeasti. LaVen toinen ulkovuorokin näytti lupaavalta, sillä kaksi paloa tuli varsin vakuuttavasti. Sitten kahden palon tilanteessa sammui emäntien lyhty. Kolmatta paloa ei saatu aikaan sitten millään. Vieraat iskivät taululle kuusi juoksua. Ensin ulkokentän avustuksella ja sitten parilla unelmavedolla. Veikolta ei löytynyt sen jälkeen potkua taistella jaksovoitosta.

Käytännössä tuo yksi vuoro ratkaisi koko ottelusarjan. Toinen jakso oli taas tasaista puurtamista. Palloilijat avasi heti juoksulla. Kolmannessa vuorossa Ella Kurkimäen välilyönnillä Milla Hakomäki toi tasoituksen. Tarvittava toinen juoksu jäi haaveeksi.

Hamina oli vahvempi tässä pelissä. Se voitti kolmostilanteet 16-6 ja kärkilyöntiprosentit selkeästi 63-46. Veikosta onnistuivat parhaiten niin sisällä kuin ulkonakin koppari Neea Mattila ja kakkosvahti Saana Lahti, joka oli myös polttavin ulkopelaaja. Vakuuttavinta sisäpeliä esitti kakkoskärjen vaihtaja Milla Hakomäki.

-Olimme hampaattomia sisäpelissä. Hamina oli lopulta nälkäisempi ja suoritusvarmempi. Kahden palon tilanteessa ei saisi antaa kuutta juoksua, vaikka mukana oli tosin hyviäkin lyöntejä. Nälkä löytyy varmasti Superin joukkue Roihuttaria vastaan. Meillä ei ole paineita tuossa ottelusarjassa, tuumi Veikkojen pelinjohtaja Matti Larikka.

Ensimmäinen Superpesiskarsinta pelataan Helsingissä keskiviikkona. Toinen ottelu käydään lauantaina Veikkolassa klo 16 ja kolmas sitten taas vieraissa. Tarvittaessa ottelusarja jatkuu seuraavana viikonloppuna, jos kolmea voittoa ei ole kummallakaan.


Kuva: Erja Pekkala

Seuran uusimmat