Veikoilla tyrmäävä alku puolivälieräsarjaan
Julkaistu: 15.08.2022 00.00

Veikoilla tyrmäävä alku puolivälieräsarjaan

Lappajärven Veikot ja Pattijoen Urheilijat avasivat naisten Ykköspesiksen puolivälierät hyvin vaiherikkaalla pelillä. Avausjaksolla kotijoukkue suorastaan murskasi vieraansa. Se oli kopio Raahessa käydystä runkosarjan pelistä, jolloin myös Lavetttaret pöllytti vastustajaansa oikein kunnolla pelin alussa.

Veikot pääsi peliin mukaan lukuisilla vapaataipaleilla, joita ei sitten pelin edetessä enää tullut, ja pelistä muodostui jännitysnäytelmä. Tilastollisesti Veikot oli täysin omaa luokkaansa kolmostilanteiden mennessä sille murskaavasti 28-6 ja onnistumisprosentit 64-43 tilanteiden rakentelussa.

Jaksopelin kavaluus oli muodostua kompastukseksi kotijoukkueelle, sillä tauon jälkeen Lavettarien sisäpeliote katosi täysin. Tuntui kuin kentälle olisi tullut aivan eri joukkue. Ulkopeli tosin säilyi totutun tiiviinä, mutta se ei riittänyt tällä kertaa, kun vieraat tekivät kaksi juoksua. Laven ainoa juoksu tuli vapaataipaleella.

Loistavia otteita viime peleissä esittänyt Milla Hakomäki nousi supervuorossa ylitse muiden. Hän tyrehdytti vieraiden tilanteiden rakentelua kahdella hyvällä ulkopelisuorituksella ja paloilla kakkospesälle. Tasoittava sisävuoro ei näyttänyt tuovan ratkaisua, sillä taululla oli jo kaksi paloa. Milla siirsi hyvällä lyönnillä kärkietenijän kolmoselle ja seuraavalla lyönnillä jysäytti kopparin yli takarajan pintaan tuloksena kunnari ja kaksi tavallista juoksua.

Lavettarista palkittiin kolme juoksua lyönyt ja tehot 7/9 kerännyt Saana Lahti ja hyvin kärkeä eteenpäin vienyt Essi Kivelä, 8/12. Vakuuttavimman ja polttavimman pelaajan sulan sai hattuunsa pelin ratkaisija Milla Hakomäki tehoin 1+2, kaksi tuotua ja onnistumiset vaihdoissa 6/9.

Keskiviikkona pelataan Raahessa toinen puolivälieräottelu. Kaksi voittoa tarvitaan, jotta tie välieriin aukeaisi. Mahdollinen kolmas peli pelataan torstaina klo 17.30 Veikkolassa, jos toinen peli ei tuo ratkaisua.

Seuran uusimmat