Lavettarilla tyrmäävä alku Raahessa
30.7.2022 19:53 Seuratiedotteet / Naisten ykköspesis

PattU-LaVe 0-2(1-11),(1-4)

Lappajärven Veikot tyrmäsi täysin Pattijoen Urheilijat Raahessa naisten Ykköspesiksen pohjoislohkon kärkipään joukkueiden kamppaillessa sarjapisteistä. Veikot esitti kauden parasta peliä läpi ottelun. Varsinkin ensimmäinen vuoro oli lyöntipelin juhlaa.

Veikot iski juoksuja hyvin monipuolisesti. Alkukauden puutteena on ollut, että tehdyn juoksun jälkeen tilanne ei ole jatkunut. Nyt oli toisin. LaVe myllytti kotijoukkueen ulkokentän sekaisin avausvuorossa yhdeksällä juoksulla, joista kaksi tuli harhaheitolla. Pelinjohto pelasi varsin rohkeaa sisäpeliä, mikä tuotti tulosta.

Vaikka toisella jaksolla Veikkojen tahti hieman hiipui, niin missään vaiheessa ei ollut epäselvää, kumpi vie pitemmän korren. Tilanne pysyi hyvin hallinnassa, ja jaksovoittoon tarvittavat juoksut otettiin hyvillä lyönneillä.

Lukkari Aleksandra Latvalan johdolla Lavettarien ulkokenttä torjui raahelaisten lyöntipelin tehokkaasti. PattU onnistui yhdeksästä kotiutusyrityksestä tekemään vain kaksi juoksua, juoksun kummankin jakson alkuun. Vihreäpaidat puolestaan kotiutti joka toisella yrityksellä 13/27.

Jäljellä olevia runkosarjan pelejä silmällä pitäen oli hyvää se, että onnistumiset jakautuivat laajasti koko joukkueelle. Ykköskärkiviisikko toi yhteensä 12 juoksua. Tehokkaimmat kotiuttajat olivat juuri pääkotiuttajat Aleksandra Latvala neljä ja Ella Kurkimäki kolme lyötyä juoksua. Veikkojen parhaana palkittiin Latvala ja tehoihin kaksi lyötyä ja kolme tuotua yltänyt Neea Mattila. Näiden lisäksi Mette Mortensen kaksi tuotua ja lyötyä sekä onnistuneet vaihtolyönnit, 7/10, yhdessä Essi Kivelän kakkostilanteen hoitamiset, 6/6, olivat vakuuttavia suorituksia.

Sunnuntaina Lappajärvelle saapuu etelälohkon kakkospaikkaa pitävä Laitilan Jyske. Tämä Jyskeen ensivierailu Veikkolaan on samalla Pesäpallo 100 vuotta- juhlaottelu. Tahko Pihkalan nykymuotoista pallonlyöntipeliä juhlistetaan myös Lappajärvellä. Ota kaveri mukaan otteluun, sillä LaVe tarjoaa kahdelle pääsylipun yhden hinnalla. Lippunsa lunastaneiden kesken arvotaan myös tuotepaketti. Veikkolassa on tarjolla myös muuta ohjelmaa pelin lisäksi.


Kuva Tero Siivola


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Joulukuu   »
Kategoriat