Pitkältä reissulta tuliaisina kaksi pistettä
Julkaistu: 31.05.2022 00.00

HP- LaVe 2-0 (15-3,3-2)

Lappajärven Veikkojen naisten Ykköspesisjoukkue kärsi ensimmäisen tappion tällä pelikaudella lauantaina Haminassa. Kotijoukkue Haminan Palloilijat murskasi suorastaan vieraansa ensimmäisellä jaksolla. Se iski juoksuja lähes jokaisesta kolmostilanteesta. Lyönneistä osa oli toki hyviä, mutta pallo meni liian usein Lavettarien hanskan alta. Veikot oli latautunut peliin huolella. Kaiken piti olla kohdallaan, mutta toisin kävi. Pitkän pelimatkan ei pitänyt vaikuttaa tilanteeseen.

Tauko osui kohdalleen ja muutti pelin luonnetta. LaVe sai otteen peliinsä ja pallot räpylöihinsä. Essi Kivelä täräytti ykköstilanteessa vaihtolyöntinsä Vallikentän päätyyn ja kiersi kunnarin. Peli oli tasan 1-2 kotijoukkueelle. Tämä ei kuitenkaan riittänyt kääntämään jaksoa Veikoille. Hamina tasoitti ja sai harmillisesti voittojuoksun harhaheitolla.

Lavettarien polttavin ulkopelaaja oli ulottuva Ella Kurkimäki ja vakuuttavin sisäpelaaja jokerina pelannut Essi Kivelä tehoin 1+1 ja 9/12.

Pesä Ysit- LaVe 0-1 (3-3,1-5)

Kolmen pisteen voitot karttavat Lappajärvn Veikkoja. Pistepussissa on nyt kuuden ottelun jälkeen viisi voittoa ja niistä ainoastaan yksi kapinettipäätöksellä saatu puhdas voitto. Lappeenrannasta oli mahdollista saada täysosuma, mutta avausjakson viimeisen tasoittavalla Ysit kiri kolmen juoksun takaa tasoihin.

Veikoille on kauden alussa ollut vaikeaa puolustaa hyvin alkaneiden jaksojen selvää johtoasemaa. Liian monta kertaa on käynyt kuten Lappeenrannassa. Huomioitavana asiana on ollut se, että nämä pelit on kuitenkin pystytty voittamaan.

Haminasta toisen jakson hyvä vire kantoi yön yli ja peli- ilme oli kohdallaan. LaVe hallitsi ottelua. Vaikka kolmostilanteet kirjattiin tasan 12. Niistä kotijoukkue kotiutti vain neljästi, kun vieraat kipaisivat kotiin kahdeksan kertaa. Veikkojen pelinhallinnasta ja ulkopelin pitävyydestä kertoo onnistumisprosentit 59 ja 42.

Ella Kurkimäki on päässyt hyvään vireeseen ja palkittiin vihreäpaidoista parhaana. Toinen palkittu vakuuttavin sisäpelaaja oli täydellisesti kentälle mennyt kärki Neea Mattila. Neea pelasti lisäksi uhkaavasti kolmosjatkeelta läpi menneen lyönnin komealla syöksyllä viimeisessä vuorossa. Toivottavasti tämä teko katkaisi Veikkojen viimeisen vuoron kirouksen. Tällä kertaa lukkarina pelannut Essi Kivelä sai joukkueensa sisäisen kuumimman ulkopelaajan maininna.

Koulujen päätösviikonloppu huilataan ja juhlitaan koululaisia ja opiskelijoita. Ensi tiistaina 7.6. juostaan kiilaan kotikentällä. Veikkolaan saapuu Jyväskylän Kirittärien reservijoukkue. Se on aloittanut kauden hyvin ja tulee tarjoamaan Lavettarille haasteen. Niistä LaVe on selvinnyt lähes täydellisesti. Toivottavasti kannustajat saapuvat antamaan tukensa vihreäpaidoille kello 18 alkavaan peliin.