Lavettarilla puhdas kilpi
Julkaistu: 23.05.2022 00.00

Lavettarilla puhdas kilpi

Lappajärven Veikot kulkee voittoputkessa naisten Ykköspesiksessä. Kauden neljäs peli ja neljäs voitto. Viime kaudella Superpesistä pelannut Mynämäen Vesa joutui taipumaan Lavettarien edessä. Kamppailusta muodostui jälleen jännitysnäytelmä kuten kaikki aiemmat sarjaottelut tällä kaudella.

Veikoilla on kaksi hyvää lukkaria, joista Essi Kivelä oli tässä pelissä syöttövuorossa. Aleksandra Latvala näytti, että hänelle sopii myös jokerin rooli. Neljä komeaa kotiutusta, joista toisen jakson kakkosjatkeen läpilyönti toi kaksi juoksua. Sanna Särkijärvi onnistui myös kahdesti iskemään etenijän kotiin.

Riikka Polso esiintyi nyt ensimmäistä kertaa vihreäpaidoissa tällä kaudella. Hän onnistui hyvällä näpillä kotiuttaman Neea Mattilan toisen jakso neljännen aloittavassa vuorossa, millä emännät siirtyi turvallisen tuntuiseen 4-1 johtoon.

Viimeinen vuoro tuntuu olevan LaVelle vaikea, jos pitää puolustaa saavutettua etumatkaa. Vieraiden Essi Ilmanen täräytti kolmosluukusta pallon kentän kulmaukseen tuloksena 1+1. Hän toi vielä tasoittavan juoksun. Mynämäellä oli vielä tilaisuus jaksovoittoon, mutta jatkotilanteen sähläys tuotti kolme paloa yhdellä lyönnillä.

Aleksandra Latvala palkittiin ansaitusti Veikkojen parhaana ja vakuuttavimpana sisäpelaajana. Riikka Polso sai toisen palkinnon. Hän kiersi Neea Mattilan ja Essi Kivelän kanssa pesät läpi onnistuneesti kaksi kertaa. Kivelä sai polttavimman ulkopelaajan maininnan yhdellätoista tehdyllä käryllä. Mattilan meriitteihin voidaan lisätä kauden komein syöksykoppi takakentällä. millä oli suuri vaikutus avausjakson tulokseen.

Tulevana viikonloppuna Lavettaret suuntaa ottelumatkalle Haminaan ja Lappeenrantaan. Tuo tuplaviikonloppu näyttää pitkälti kauden kulun. Molemmat joukkueet ovat olleet ennakkoveikkauksissa vahvoilla, mutta ainakaan vielä ne eivät ole vakuuttaneet.


Kuva: Jani Vuorela

Seuran uusimmat