Pelaajan kynästä: Essi Kivelä
Julkaistu: 22.04.2022 00.00

Pelaajan kynästä: Essi Kivelä

Miten talvikausi on mennyt?

Talvikausi on sujunut suunnitelmien mukaan ja loukkaantumisilta ollaan vältytty. Joka viikko ollaan päästy myös isoon halliin, mikä on ollut super kivaa. Yleensä ollaan pari viikkoa menty vähän kovempaa ja sitten yks kevyempi viikko, toki vähän tilanteesta riippuen.

Mihin tällä kaudella ollaan fysiikan puolella keskitytty? Entä lajillisesti?

Tällä kaudella on keskitytty sekä fysiikan että lajin puolella yksilön tarpeisiin. Jokaisen viikko-ohjelmassa on ollut mukana yksilöity treeni esim. nopeutta, ketteryyttä tai lyöntivoimaa. Fysiikkaan ylipäätänsä on keskitytty paljon ja valmisteltu kroppa kesän pelejä varten. Lajillisesti ollaan paljon mietitty ulkopeliä ja sellasta yhteen pelaamista.

Olet matkapelaaja, kuinka pystyt toteuttaa treenaamiset käytännössä joukkueen kanssa?

Tiistaisin yhteistreeneihin olen ajanut usein Kaustiselle, josta hypännyt Lahden Saanan kyytiin. Leiriviikonloppuina olen ollut yötä jollakin joukkuekaverilla. Viikon yhteistreenejä olen myös hoitanut joskus omatoimisesti Kannuksessa. Näin matkapelaajana kyllähän ne matkat treenistä kotiin tuntuu joskus pitkiltä yksin ajaa. Toisaalta joukkueen kanssa treenaaminen on kyllä parasta, joten aina erittäin hyvällä mielellä lähden. Leiriviikonloppuina on kiva vähän irrottautua arjesta ja viettää aikaa joukkueen kanssa.

Olet tämän kevään abiturientti, miten kova treenaaminen ja koulunkäynti yhdistetään?

Onhan niitä haasteita ollut, mutta koen, että koulun ja treenaamisen yhdistäminen on toiminut hyvin. Kun teen koulujuttuja, en mieti pesäpalloa ja toisaalta treeneissä keskityn vain treenaamiseen ja koulujutut unohtuu siksi aikaa. Käyn lukion kolmeen ja puoleen vuoteen, joten abivuosikaan ei ole ollut liian raskas ja aikaa on riittänyt myös treenaamisen hyvin.

Hallipelit on takana, miten ne meni?

Hallipeleistä jäi kokonaisuutena hyvä maku. Talven ensimmäinen peli näytti nimenomaan ensimmäiseltä peliltä, mutta sen jälkeen peli on kehittynyt ja talvikausi on ollut nousujohteinen. Erityisesti Kuopiossa pelattu turnaus oli hyvä reissu, josta jäi luottavainen fiilis joukkueen tekemiseen ja reissu myös hitsas joukkuetta yhteen.

Kausi alkaa noin kuukauden päästä. Mietteitä? Onko kesälle ajateltu tavoitteita?

Kauden alkua odotan todella innoissani. Ollaan vihdoin päästy ulos ja vielä keritään pari peliä ulkona pelata ennen kuin aletaan pelaan pisteistä. Tavoite on kehittää peliä koko ajan. Peli kerrallaan ja kaikkemme teemme, että syksyllä päästään nauttimaan välierien tunnelmasta.

Terveiset seuraajille?

Laittakaahan pelit ylös kalenteriin ja ei muuta kuin kentille nauttimaan pesiskesästä. Ensimmäinen harjoituspeli pelataan lauantaina 7.5., ja missäs muualla kuin Veikkolassa. Tulehan aistimaan pesiskesän alkua silloin klo 15.00. Nähdään siellä!

Pesisterkuin Essi Kivelä

Kuva: Jani Vuorela

Seuran uusimmat