Lavettaret ei saanut horjutettua vahvaa Virkiää
Julkaistu: 16.02.2022 00.00

Lavettaret ei saanut horjutettua vahvaa Virkiää

Lappajärven Veikkojen pesisnaiset saivat nähdä Lapuan Patruuna- Areenassa, millaista peliä pelataan valtakuntamme huipulla. Pelin alku oli varsin tyrmäävä. Lavettarien jännitys ja vastustajaan kunnioittaminen kuvastui ulkopelisuorituksissa. Kolmen palon tekeminen oli tuskallista, mutta Virkiän avausvuoron viiden juoksun tehtailun jälkeen kamppailu tasoittui.

Veikkojen sisäpeli vaikutti ulkopeliä terhakammalta. Siitä osoituksena joukkueen useat läpilyönnit Lapuan tiiviin tuntuisesta kentästä. Nuori Sanni Hirvelä onnistui ajotilanteessa kolmosluukkuvedolla toisessa vuorossa tasoittamaan kahdella juoksulla. Tämä ei kuitenkaan muuttanut pelin luonnetta, vaan kotijoukkue eteni selvään jaksovoittoon.

Lavettaret aloitti toisen jakson sisältä. Sannin tavoin toinen uusi LaVe- kasvo Ella Kurkimäki iski komeasti väliin, mikä lisäsi vieraiden itseluottamusta ja uskoa omaan tekemiseen. Hyvä alku kohensi ryhtiä ulkopelissä. Jakso oli varsin tasainen, eikä LaVen räpylä enää vapissut.

Koska halliaikaa oli vielä jäljellä, joukkueet ottivat mittaa vielä supervuorossa. Lapua aloitti sisältä ja vyörytti peliään samaan tahtiin kuin pelin alkaessa. Veikot pelasi tasoittavansa hyvin. Vaikka sen molemmat juoksut tulivat kahdella vaihtotilanteen kolmospesän harhaheitolla katsomoon, niin ilahduttavaa oli se, miten tilanteita luotiin.

Seuraavaan hallipeli Veikoilla on 13.3. Kuopiossa. Siellä Lavettaret mittaa toistamiseen tällä hallikaudella Laven tavoin samassa pohjoislohkossa Ykköspesistä pelaavat Puijon Pesiksen ja Kirittärien talentit.


Kuvassa ottelussa kaksi juoksua lyönyt Sanni Hirvelä. Kuva Jani Vuorela.

Seuran uusimmat