Veikot avasi hallikauden
Julkaistu: 25.01.2022 00.00

Veikot avasi hallikauden

Lappajärven Veikkojen naisten Ykköspesisjoukkue avasi hallipelinsä sarjaporrasta ylempänä pelaavan Kempeleen Kirin vieraana. Sarjapeleissä kotiutuskilpailun voittanut joukkue on aina parempi. Nyt kävi toisin. Kempele voitti varsinaisen pelin puhtaasti 2-0, mutta kun halliaikaa oli runsaasti jäljellä, niin joukkueet pelasivat vielä supervuoron ja kotiutuskilpailun.

Varsinaisen peliajan avausvuorot olivat Lavettarille haastavia. Kotijoukkue iski niissä pelin kahdeksasta juoksustaan viisi. Osasyynä tähän oli varmasti LaVen kauden ensimmäinen ottelu ja pelituntuman hakeminen. Oman mausteensa antoi myös hidas kumi- hiekkarouhenurmi, missä pallo ei kulkenut totutulla tavalla. Vieraiden kannalta positiivista oli otteiden nousujohteisuus jaksojen edetessä pidemmälle.

Supervuorossa Veikot haastoi tasapäisesti Kempelettä. Ulkopeli kohentui lukkari Aleksandra Latvalan johdolla. Vaikka kotijoukkue siirtyi juoksun johtoon, se ei lannistanut Lavettaria. Essi Kivelä tasoitti vuoron Mette Mortensenin juostessa.

Kempele avasi kotiutuslyöntikilpailun tehden yhden juoksun kuudella parilla. Yksi LaVen onnistuja sisäpelissä oli Sanna Särkijärvi, joka haastoi vieraiden polttolinjan. Kärkietenijänä onnistunut Neea Mattila syöksyi tasoitusta. Kotarin viides pari Sanni Hirvelä- Mette Mortensen voidaan laskea myös onnistujiin. Joukkueen kuopus Sanni iski kylmästi väliin viimeisen lyöntinsä.

-Pelipaikoissa tapahtuneet muutokset aiheuttivat hieman hämmennystä, mutta pelin edetessä pääsimme hyvin mukaan. Supervuoro ja kotari olivat varsin vahvaa esitystä. Niissä haastoimme tasaisesti pääsarjaporukkaa. Uudet Lavettaret Sanni Hirvelä, Ella Kurkimäki ja Nea Mattila ovat kotiutuneet hyvin uuteen joukkueeseensa, haasteli Veikkojen pelinjohtaja Matti Larikka kohtalaisen tyytyväinen illan antiin.

Tulevana lauantaina Lavettaret juoksevat kiilaan Alajärven Pallohallissa, minne samassa Ykköspesiksen pohjoislohkossa pelaava Puijon Pesis Kuopiosta saapuu näyttämään tasonsa. Vallitettavasi pandemiatilanteen vuoksi yleisöä ei voida ottaa halliin.

Tuo ottelu on myös nähtävissä SolidSport -lähetyksen kautta hintaan 3,90€. Katseluoikeuden voit hankkia seuraavasta linkistä - LaVe - PuPe 29.1.


Seuran uusimmat