Vaasa vei ensimmäisen näytöksen
23.8.2021 13:37 Seuratiedotteet / Naisten ykköspesis

Mailattaret-LaVe 2-0 (2-0,7-3)

Naisten Ykköspesiksen puolivälierät käynnistyivät Lappajärven Veikoilta samaa rataa kuin runkosarjassa. Mailattaret Vaasasta osoittautui jälleen vahvemmaksi ottelusarjan ensimmäisessä koitoksessa Hietalahden kentällä. Lavettaret haastoi nimivahvan ennakkosuosikin ja runkosarjan voittajan ensimmäisellä jaksolla. Toinen jakso puolestaan kääntyi hyvin nopeasti Mailattarille heti ensimmäisessä vuorossa.

Molempien joukkueiden ulkopeli ensimmäisellä jaksolla oli hyvin tiivistä. Vastatuuli vaikeutti lyöntipeliä, eikä kumpikaan saanut painetta aikaiseksi. Kolmostilanteet olivat kortilla. Vaasa sai jaksovoittoon tarvitut kaksi juoksua Veikkojen pienellä huolimattomuudella.

Vaasan räväkkä alku toisella jaksolla tyrmäsi vieraat. Neljä juoksua avausvuorossa oli likaa. Mailattaret sai tilanteita kehiteltyä huomattavasti enemmän ja sen kotiuttamisprosentti oli kovaa luokkaa (75). Siinä missä emännät iski taidokkailla näpeillä ja loistavilla välilyönneillä juoksut, niin Veikoilta puuttui rohkeus todellisiin ratkaisuihin.

Toisella jaksolla LaVekin sai otetta paremmin sisäpelissä ja pääsi juoksujen makuun. Ensin Riikka Polso karkasi kolmoselta röyhkeästi vaasalaisten sirvauttaessa pallon katsomon reunaan. Milla Hakomäki ja Mette Mortensen iskivät joukkueensa muut juoksut hyvillä lyönneillään. Peliss ei herkuteltu läpilyönneillä. Ainoastaan Selma Vuorinen puhkaisi kakkosrajan koko ottelussa, muuten pallot pysyivät pelialueella. Riikka Polso ja Jutta Herrala onnistuivat Lavettarista palkinnon arvoisesti.

Pelit jatkuvat tänään Veikkolassa klo 17. Eilisestä pelistä jäi tunne, että kaikki on mahdollista. Uusi päivä voi kaiken muuttaa. Lavetarilla oli mahdollisuutensa eilen, mutta sitä ei vielä pystytty hyödyntämään. Nyt laitetaan räpylät kuntoon ja kotiutuksiin tarvittavaa rohkeutta lyödä juoksuja. Ei saa antautua, niin ottelusarja jatkuu keskiviikkona Vaasassa.


Kuva: Pasi Kettunen


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Marraskuu   »
Kategoriat