Lavettarille täysi pistepotti
7.7.2021 15:25 Seuratiedotteet / Naisten ykköspesis

LaVe- Puijon Pesis 2-0 (6-5,5-1)

Vaasalle koettu karvas tappio oli unohdettu, kun voitontahtoinen Lappajärven Veikot päihitti Puijon Pesiksen lauantaina paahtavassa helteessä pelatussa naisten Ykköspesiksen ottelussa.

Kuopiolaiset avasivat pelin räväkästi kahdella juoksulla emäntien vielä hapuillessa. Sama tilanne toistui toisessakin vuorossa, ennen kuin LaVe syttyi taisteluun sarjapisteistä. Saana Lahden ja Aleksandra Latvalan kotiutukset antoivat uskoa kotijoukkueelle ennen viimeistä sisävuoroa, mihin lähdettiin Kuopion johdolla tilanteessa 3-5.

Takaa- ajon käynnisti Lahti roikottamalla toistamiseen pallon väliin, ja toinen Saana, Kamppinen, syöksyi kavennusta. Jokerina tässä pelissä pelannut Jutta Herrala täytti pelinjohdon toiveet. Hän haastoi kakkospuolen lyönnillä Puijon polttolinjaa. Riikka Polso toi tasoituksen. Seuraava lyönti samaan paikkaan ja Aleksandra Latvala kipaisi kotiin. Näin jo yksi piste tuli Lavettarien pussiin.

Toinen jakso oli kotijoukkueen ulkopelinäytöstä. Kuopio ahdisteli alkuvuoroissa ja tuli juoksun päähän Veikoille vapaataipaleella ja harhaheitolla antamansa etumatkan uhkaajaksi kolmannessa vuorossa. Helle ei ollut syönyt Veikkojen eväitä lähdettäessä viimeiseen vuoroon.

Sanna Särkijärvi tykitti takaa keskeltä pallon peräaitaan Selma Vuorisen kiertäessä ykköseltä kotiin. Lopun hoiti sitten kapteenisto Aleksandra Latvala ja Jutta Herrala. Liukkaiden etenijöiden Saana Kamppisen ja Riikka Polson nopeuksille vierailla ei ollut sanan sijaa.

Pelinjohtaja Matti Larikka voi olla erityisen tyytyväinen pelin jälkeen molempien jaksojen viimeisiin sisävuoroihin, joiden kummankin kolmella juoksulla ratkaistiin peli. Ratkaisuhetkillä niin sisällä kuin ulkonakin onnistuneet, vieraita lautasen äärellä vienyt Latvala, ja kakkosvahtina häärinyt Lahti palkittiin Veikoista.

Lavettarien seuraava peli isketään Veikkolassa viikon päästä torstaina 15.7. Pattijoen Urheilijat saapuvat silloin vastustajaksi. Aiemmin keväällä LaVe saalisti pinnan Raahesta, mutta ensi viikolla asia korjattaneen korkojen kera.

Kuva: Pasi Kettunen


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat