Lavettarien pisteputki jatkui
21.6.2021 13:05 Seuratiedotteet / Naisten ykköspesis

Lavettaret pelasi viikonloppuna juhlaottelun lisäksi myös vieraissa Pattijoella.


LaVe- Virkiä 1-2(1-5, 3-1,0-0, k.1-2)

Lappajärven Veikkojen naisten Ykköspesisjoukkueen pisteputki jatkui kahdessa ottelussa viime viikonloppuna. Tosin saldo oli niukin mahdollinen eli piste kummastakin pelistä. Odotukset olivat toki suuremmat, mutta hyvä näinkin.

Perjantaina Lapuan Virkiä oli saapunut juhlistamaan Veikkojen 110 vuotta kestänyttä taivalta, mistä löytyy merkinnät ensimmäisestä Etelä- Pohjanmaalla käydystä pitäjien välisestä pesäpallo-ottelusta 1920. Lapuan maatalousnäyttelyn yhteydessä pelatussa pelissä kohtasivat Lappajärvi ja Ylistaro.

Juhlaottelusta muodostui todellinen jännitysnäytelmä. Kuten viikkoa aiemmin Lapualla, niin nytkin jaksot pelattiin 1-1. Ratkaisua haettiin juoksuttoman supervuoron jälkeen kotiutuskilpailusta, missä Virkiä oli terävämpi ja näin hieman tyly juhlavieras.

Lavettaret aloitti hyvällä ulkovuorolla, mistä vire siirrettiin sisävuoroon. Juoksuja ei kuitenkaan saatu tilanteista huolimatta. Jatkossa ote lipesi vieraille ja jaksovoitto samoin. Laven ainoan iski Anni Kangas Aada Lehtimäen tuodessa.

Toisen jakson ratkaisi Selma Vuorinen kaksi juoksua tuottaneella takakenttälyönnillä. Tilanteessa Lapuan koppari loukkaantui, millä oli vaikutusta pelitapahtumien kulkuun. Vahvassa vireessä oleva kotiuttaja Anni Kangas kaunisteli jaksovoiton lukemiin 3-1.

Kun supervuorossa ei saatu ratkaisua, niin sitä haettiin kotiutuksilla. Virkiä pelasi huolellisempaa peliä ja vei kahdella kotiutuksella kaksi pistettä Lapualle. Veikoista onnistui ainoastaan Kangas. LaVesta palkittiin toisen jakson ratkaisija Selma Vuorinen ja hyvin kentälle mennyt etenijäjokeri Aada Lehtimäki.

PattU- LaVe 2-1(0-2, 7-3,0-4)

Vajaa vuorokausi edellisestä pelistä Lavettaret juoksi kiilaan Raahessa Pattijoen Urheilijoiden vieraana. Pelin alku lupasi hyvää vierasjoukkueelle, mutta pelin edetessä tiukka otteluruuhka ja helle alkoi painaa.

Pelinjohtajilla Matti Larikka ja Janika Herrala sekä muun valmennuksen Sanna Luoma ja Piritta Kärnä- Jantunen on ollut miettimisen paikka, miten pelaajia kierrättää, jottei kuormitusta tulisi liikaa. Suuri osa joukkueesta pelaa muitakin sarjoja ja neljän perättäisen päivän otteluputkia ei saisi tulla.

Pelin alussa Veikkojen ulkopeli piti hyvin Pattijoen jäätyä juoksuitta ensimmäisellä jaksolla. Perjantaina onnistunut Selma Vuorinen jatkoi hyviä suorituksi kotiuttamalla Saana Kamppisen. Saana Lahti puolestaan iski Anna- Elisa Pukkisen kotipiiriin ja jakson loppulukemiksi 0-2.

Raahe tuli tauolta kuin uudelleen syntyneenä. Se loi ajotilanteen, mistä Ida Anttila tyhjensi pajatson ja taittoi Lavettaria selkärangan. Toisessa vuorossa Jutta Herrala vuorostaan kotiutti Kamppisen ja Vuorinen Mette Mortensenin, muuta eväitä ei enää riittänyt todelliseen taisteluun täydestä pistepotista.

Supervuoro oli Raahen juhlaa. Sen neljä eri pelaajaa kotiutti etenijän väsähtänee LaVen jäätyä vaille mahdollisuuksia. Veikoista palkittiin Saana Lahti ja Anna- Elisa Pukkinen. Veikkojen kannalta juhannustauko tulee sopivasti. Joukkue saa palautella ja vetää happea tulevia pelejä varten. Ensi viikolla Veikot käy Vaasassa keskiviikkona ja lauantaina Puijo Pesis Kuopiosta tulee Veikkolaan.


Kuvassa Selma Vuorinen. Kuva Joni-Petteri Hiirikoski.


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat