Pesiskoulut ja -liikkarit liikuttavat lapsia koko kesän ajan kolmella alueella!
6.6.2021 10:32 Seuratiedotteet / Pääsivusto

Pesiskoulu- ja liikkaritoiminta on matalan kynnyksen harrastustoimintaa lapsille.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille lähes 4,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea yhteensä 284 hankkeelle, joiden kautta avustukset kohdistuvat 109 eri kuntaan. Joukossa on 28 pesäpallon sekä baseballin ja softballin myönteisen päätöksen saanutta hanketta. Lappajärven Veikkojen pesäpallojaosto on saanut tuntuvan summan omaan Lavepesis liikuttaa -hankkeeseen. Hankkeen tarkoituksena on turvata ja aktivoida Lappajärvellä, Evijärvellä ja Kortesjärvelle pesäpallotoimintaa. Hankkeemme on kaksiosainen: Pesisliikkari ja Pesiskoulu, joiden molempien tavoitteena on saada lapset yleisestikin liikkumaan ja harrastamaan pesäpalloa. Pesisliikkari ja -koulu luovat myös matalan kynnyksen mahdolliseen siirtymiseen sarjaa pelaaviin joukkueisiin, mikäli itse harrastaja näin haluaa.

Pesisliikkari tarjoaa liikunnan riemua ja iloa perheen pienimmille. Pesisliikkari on 3-6 -vuotiaille lapsille tarkoitettu liikuntaleikkikerho, jossa tärkeintä on liikunnallisuuteen kannustaminen, ryhmässä toimimisen opettelu sekä monipuolisten liikunnan ja motoristen taitojen omaksuminen leikin varjolla. Aktiivisuutta haetaan ilon ja onnistumisten kautta ja alle kouluikäiset lapset pääsevät tutustumaan turvallisesti liikunnan harrastamiseen. Pesiskoulu on tarkoitettu alakoululaisille 7-12 -vuotiaille lapsille, jossa leikkimielisen ja monipuolisen liikunnan kautta opetellaan jo enemmän pesäpallon saloja mm. lajiharjoittein ja pesäpallopelien muodossa.

Pesiskoulu ja -liikkaritoiminta on matalan kynnyksen harrastustoimintaa jo välineistönkin puolesta, sillä harrastajalle riittää, kunhan ottaa juomapullon, urheilukengät ja reipasta mieltä mukaan. Hankerahoituksen kautta Veikot pystyy lainaamaan harjoituksiin välineistöä esim. mailat, pallot ja räpylät. Ohjaajat kuitenkin kannustavat ottavan mukaan omat pesisvälineet, mikäli lapsi sellaiset omistaa. Pesisliikkari ja –koulumaksu on 25 euroa koko kesältä, mikä sisältää ohjatut liikuntakerrat kesäloman ajan ja monipuolisen välineistön. Pesisliikkarit ja -koulut kokoontuvat yhteiseen tapahtumaan Lappajärven Veikkojen naisten Ykköspesiksen kotiotteluun la 31.7. klo 17.00, jolloin Oulunsalon Vasama saapuu vieraaksi. Tuolloin Evijärven ja Kortesjärven harrastajat saavat ilmaisen kyydityksen meno-paluuna. Ohjaajina lapsille toimii Veikkojen omia juniorivalmentajia ja lupaavia tulevaisuuden huippupelaajia esim. Veikkojen edustusjoukkueesta höystettynä superpesiskokemuksella.

Pesiskoulu- ja liikkari pyörivät koko kesäloman ajan viikoilla 23 - 31 (7.6.2021 - 5.8.2021).Tarkemmat aikataulut:

Maanantaisin, Lappajärvi, Veikkolan pesäpallostadion

klo 15-16 Pesiskoulu

klo 16.15-17.15 Pesisliikkari

Ohjaajat Aliisa Harju, Ida Pakulla ja Miisa Harju


Tiistaisin, Kortesjärvi, Rasin kenttä

klo 15-16 Pesiskoulu

klo 16.15-17.15 Pesisliikkari

Ohjaajat Aada Lehtimäki ja Piritta Kärnä-Jantunen


Torstaisin, Evijärvi, Koulukeskuksen hiekkakenttä

klo 15-16 Pesiskoulu

klo 16.15-17.15 Pesisliikkari

Ohjaajat Carita Tunkkari ja Eemeli Lassila


Ohjaajat ja koko Lavepesiksen väki toivottaa kaikki lapset Tervetulleiksi liikkumaan kanssamme! Mahdolliset lisätiedot ja ilmoittautumiset lavepesis@gmail.com tai Piritta 0456566901   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Heinäkuu   »
Kategoriat