Lavettarilla pirteä halliavaus
24.1.2021 22:24 Seuratiedotteet / Naisten ykköspesis

LaVe- Majuttaret, Kankaanpää 0-1 (5-6,3-3)

Lavettaret pääsi testaamaan pelillistä osaamistaan viime kaudella Ykköspesiksen lohkofinaaliin edennyttä Kankaanpäätä vastaan. Majuttaret oli matkassa lähes samalla kokoonpanolla, millä viime kaudella taipui niukasti Superpesikseen nousseelle Roihulle. Vierasjoukkue on tälläkin kaudella hyvä ja laadukas.

Veikkojen harjoituskausi on sujunut hyvin ja joukkue on harjoitellut tunnollisesti valmennusjohdon ohjeiden mukaan. Kotijoukkueella oli tulessa 15 pelaajan ryhmä, mistä pelinjohtajakaksikko Matti Larikka- Janika Herrala oli rakentanut molemmille jaksoille eri kokoonpanot. Harjoitusringin tasaisuudesta kertoo se, että jaksot pelattiin tasaisena, eikä vaihtaminen näkynyt lainkaan. Tämä on hyvä signaali kesää ajatellen, jotta pelaajia voidaan kierrättää, eikä kenenkään kuormitus käy liian suureksi. Suuri osa pelaajista pelaa myös tyttöjen Superpesistä ja eri sopimuksilla muitakin sarjoja.

-Pelissä nähtiin hienoja suorituksia ja olen tyytyväinen etenkin onnistuneeseen ulkopeliin. Jos tulosta tuijottaa, niin olemme oikealla tiellä. Pelissä näkyi myös se, että uudet roolitukset vaativat vielä hiomista, jotta saadaan luotua luonteva pelityyli. Odotan positiivisin mielin tulevaa kautta. Kärki pelasi hyvin ja joukkueesta löytyy juoksuvoimaa. Moni tyttö debytoi Ykköspesis- tasolla ja selvisi kunnialla. Alueellinen yhteistyö kantaa eteenpäin, mietti pelinjohtaja Matti Larikka.

Lavettarien tekemisestä huokuu hyvä yhteishenki ja luotto valmennustiimin osaamiseen. Fysiikkavalmennuksesta huolehtii Sanna Luoma, mentaalivalmentajana toimii Emmi Pippola, joukkueenjohtajana Piritta Kärnä- Jantunen. Heillä kaikilla on takana mittava pelaajaura Superpesiksestä. Matti Larikka ja Janika Herrala juonivat sitten pelilliset kuviot kuntoon ja hoitavat myös lajivalmennuspuolen osaavin ottein.

Lavettaret 2021: Milla Hakomäki, Jutta Herrala, Hanna-Mari Jouppi, Saana Kamppinen, Anni Kangas, Essi Kivelä, Kiia Korpi, Saana Lahti, Aleksandra Latvala, Aada Lehtimäki, Mette Mortensen, Janette Oksanen, Riikka Polso, Anna- Elisa Pukkinen, Emmi Riihimäki, Sanna Särkijärvi, Carita Tunkkari, Emmi Vehka-aho ja Selma Vuorinen.

Tavikausi jatkuu ensi viikon lauantaina 6.2. Alajärven pallohallissa, jos koronarajoitukset sallivat, turnauksella, mihin saapuvat Pöytyän Urheilijat ja Mailattaret Vaasasta. Lavettaret kohtaa avauspelissä Vaasan klo 10.30. Vaasa ja Pöytyä juoksevat kiilaan klo 12.45 ja turnauksen päättävät klo 15 Lappajärvi ja Pöytyä. Ykköspesiksen runkosarja alkaa toivottavasti la 8.5. kotiottelulla Oulunsalon Vasamaa vastaan.   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat