Lavettarien kausi päätökseen
24.8.2020 10:50 Seuratiedotteet / Naisten Ykköspesis

Jalas- LaVe 2-1(2-7,10-4,1-0)

Naisten Ykköspesiksen typistetty runkosarja iskettiin päätökseen viime torstaina. Lappajärven Veikot taipui viimeisessä pelissä yhden sijan verran Jalasjärven Jalakselle koetun niukan tappion myötä. Veikot ylsi loppukauden hyvien esitysten myötä kuudennelle sijalle lohkossaan. Joukkue pystyi napsimaan jaksoja ja voittoja kaikilta joukkueilta lohkovoitosta kamppailevaa Vaasaa lukuun ottamatta.

Avausjakso Jalasjärvellä oli LaVen hallintaa ja hyvää pelaamista niin sisällä kuin ulkonakin. Pallot tarttuivat räpylöihin ja lyönnit kulkivat suunnitelmien mukaan. Emmi Vehka-aho iski lopullisen niitin kolmannessa vuorossa ulkoiluttamalla Jalaksen koppareita tuloksena kaksi juoksua. Jatkotilanteesta syntyneet kaksi juoksua vankistivat johtoa, eikä emännillä riittänyt potkua takaa-ajoon.

Jälleen kerran, niin kuin useasti tällä kaudella, ote katosi tauon myötä. Kotijoukkueen sisäpeli lähti kulkemaan. Jostakin syystä, liekö voima vai mikä, mutta läpilyöntien seurauksena pallot vierivät paljon kauemmaksi kuin Veikoilla. Jalaksen Jonna Latvala ja Maria Sveholm kiersivät kentän näyttävien läpilyöntien seurauksena. LaVen puhkaisuista ainoastaan Aleksandra Latvalan lyönti tuotti kaksi juoksua.

Supervuoro ratkesi Jalakselle kolmen viimeisen lyöjän aikana. Yksi lyönti riitti otteluvoittoon, vaikka kotiutuskilpailu näytti jo varmalta. Lavettarista palkintosateeseen tottuneet Riikka Polso ja Aleksandra Latvala katsottiin parhaiksi pelaajiksi joukkueessaan.

Yhteenvetona kaudesta kertoo nuoren joukkueen kasvaneen ja kehittyneen kesän mittaan. Sarjan alettua ulkopelissä oli paljonkin parannettavaa, mutta ottelu ottelulta siihen tuli varmuutta. Vaikka kolmen pisteen voitto jäi puuttumaan, niin kauteen voidaan olla tyytyväisiä. Tästä on hyvä lähteä kesälomalle ja sitten valmistautumaan ensi vuoteen.   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Toukokuu   »
Kategoriat