Tasainen peli Tampereella
2.8.2019 12:07 Uutiset / Superpesisjoukkue

Manse PP- LaVe 2-0 (2-0, 3-1)

Lappajärven Veikkojen ilme ulkopelissä oli kohentunut huomattavasti sunnuntain Pori-pelistä ja edellisestä yhteenotosta Tamperetta vastaan. Manse antoi mahdollisuuden vierailleen, mutta kuten niin monessa kauden tiukassa pelissä aiemmin lyöntipeliin ei saatu tarvittavaa terävyyttä.

Lavettaret aloitti hyvin luomalla heti tilanteen, mutta kotiutus ei onnistunut. Tampere sai ensimmäisen jakson juoksunsa kahdessa keskimmäisessä vuorossa Veikkojen ulkopelivirheiden myötä harhaheitolla ja räpylästä. Päätösvuorossa LaVella oli kolme kotiutusyritystä, mutta juoksut jäivät haaveeksi.

Kotijoukkue iski toisen jakson avaukseksi heti juoksun ja lisäsi johtonsa kolmannessa vuorossa kolmeen juoksuun. Sanna Särkijärvi oli pelipäällä ja kotiutti Lotta Laxin kaventaen jakson loppunumeroihin 3-1.

Tämä kestoltaan lyhyt ottelu oli tilastojen valossa kohtalaisen tasainen. Kärkilyöntien mennessä Tampereelle 27-21 ja kolmostilanteet 15-8. Pelistä jäi sellainen maku, että Lavettaret pystyy taistelemaan sarjapaikasta, kunhan ulkopeli pysyy tällä tasolla. Muutamia virheitä toki tuli, mutta nehän kuuluvat pelin luonteeseen.

Lavettarista palkittiin täydellisesti ykköstilanteen vaihtajana onnistunut Milla Oravasaari 5/6 ja hyvän pelin pelannut Sanna Särkijärvi, joka löi joukkueensa ainoan juoksun ja keräsi tehot 4/5. Aleksandra Latvala lukkarina onnistui loistavasti ja vaikeutti teoillaan Mansen sisäpeliä.

Sunnuntaina pelit jatkuvat Veikkolassa, minne saapuu paikallisvastustaja Seinäjoen Maila-Jussit. Viikko sitten Seinäjoella Lavettaret oli hyvin pelissä mukana sarjan nelossijaa ja pudotuspelien kotikenttäetua tavoittelevaa Jussi-ryhmää härnäten. Jos Laven ulkopeli pitää, niin pakkohan sen sisäpelinkin on auettava jossain vaiheessa. Nyt siihen on tilaus. Suunnatkaamme joukolla Veikkolan kentälle klo 13 alkavaa runkosarjan viimeiseen peliin.

Kuva: Samuli Koivusalo


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
Kategoriat