Sarjajohtaja iski tylyt luvut taululle
29.7.2019 16:08 Uutiset / Superpesisjoukkue

LaVe- Pesäkarhut 0-2 (2-13, 3-12)'

Naisten Superpesistä johtava Pesäkarhut Porista näytti, mikä on sarjan kärki- ja loppupään tasoero. Lavettaret onnistui kuitenkin sisäpelissä luomaan tilanteita, mikä oli positiivista antia. Ulkopelissä se antoi liikaa siimaa alun huonoilla heitoilla ja huolimattomilla kiinniotoilla. Juuri niiden seurauksena Pori pääsi kuskin paikalle heti pelin alusta ja vyörytys jatkui loppuun saakka.

Veikot sai hyvän alun otteluun jokeri Piritta Kärnä- Jantusen kolmospuolen linjalyönnillä, millä kärkietenijä Linda Viita ehti kotiin. Valitettavasti lysti oli siinä. Pesäkarhut kuittasi välittömästi kuudella juoksulla. Kärnä- Jantunen onnistui vielä toistamiseen kotiuttaen vaihteeksi kakkospuolelle suunnatulla lyönnillä Emmi Peltolan.

Toinen jakso alkoi Lavettarilta selvästi paremmalla ulkopelaamisella. Toki taas vieraita avustettiin tilanteiden luomisessa. Avausvuorossa Porin kahden juoksun etumatkaa kavensi Milla Oravasaaren saama vapaataivaljuoksu. Lavettarilla olisi ollut huolellisemmalla pelaamisella mahdollisuus kiusata Poria, mutta toisen vuoron neljässä annetussa juoksussa oli apuja liikaa. Ella Mäkelän kaksi kolmospuolen hyvää iskua toivat vielä lohtua Veikoille. Juoksujen tuojina kunnostautuivat kärkietenijät Linda Viita ja Kaisa Jaakkola.

Lavettarista vähimmillä virheillä selvisivät palkitut Piritta Kärnä- Jantunen 5/7 ja Milla Oravasaari 6/9, jonka monipuoliset viennit kakkosvälillä loivat perustaa kotijoukkueen saaduille juoksuille.

Toivottavasti Veikkojen viimeisissä runkosarjan peleissä ennen sarjakarsintaotteluja saadaan onnistumisia siten, että hyvät otteet sattuisivat samalle jaksolle tai samaan peliin niin sisä- kuin ulkopelissä. Sitä kautta on mahdollista uusia sarjapaikka. Koko kauden on vaivana ollut, että jompikumpi on pettänyt. Ulkopelin pitäessä juoksuja ei olla saatu millään keinoin. Sitten taas on ollut toisin päin. Tilanteita on saatu aikaiseksi, mutta räpylä on vuotanut.

Keskiviikkona Tampereella on jälleen mahdollisuus kohentaa otteita. Kaikilla on muistissa parin viikon takainen reilu tappio kotikentällä Manselle. Toivottavasti Lavettaret pystyy parempaan esitykseen vieraissa.

Kuva: Samuli Koivusalo


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
Kategoriat