Pisteet ovat tiukassa Lavettarilla
22.7.2019 14:35 Uutiset / Superpesisjoukkue

LaVe- Manse pp, Tampere 0-2(0-10, 0-8)

Mynämäki- LaVe 1-0(5-2,1-1)

LaVe- Manse pp, Tampere

Kaksi peliä on taas runkosarjaa vähemmän Lappajärven Veikkojen Superpesis- joukkueella, mutta sarjapisteitä ei vaan tahdo kertyä. Perjantaina viime vuosien kestomenestyjä Manse pp näytti Veikkolan kauden ennätysyleisölle, miten peliä pelataan. Ottelun päätyttyä taululla oli varsin murheelliset lukemat.

Peli alkoi erittäin lupaavasti. Veikot piti nimivahvan vieraansa lyöjät kurissa ensimmäisessä vuorossa, mutta sitten hyvä vire katosi. Manse sai hengen päälle ja pelasi näyttävää sisäpeliä. Hyvien ratkaisujen lisäksi kahdessa seuraavassa vuorossa tulleet kymmenen juoksua syntyivät osittain emäntien räpylävirheistä sekä ottamattomilla välilyönneillä.

Toinen jakso ratkesi heti kättelyssä Tampereen luotua tilanteen, mistä se sitten vyörytti kolme juoksua. Lavettarien niskat taipuivat sen myötä. Lopullinen ratkaisu syntyi kolmannessa vuorossa vieraiden takoessa neljä juoksua.

Kotijoukkueen lyöntipeli oli edelleen varsin nuhaista. Ainoastaan kolmella kolmostilanteella ei voi henkseleitä paukutella. Linda Viita palkittiin emäntien parhaana. Toisen palkinnon otti Aleksandra Latvala, joka esitti monen roolin jokeripelaamista sataprosenttisesti.

Mynämäki- LaVe

Ennakkoon tasaiseksi veikattu peli Mynämäellä oli sitä, mutta pisteet jäivät kotijoukkueelle. Kesän matsit ovat kulkeneet Lavettarilla usein samaa rataa. Hyvä lataus ja aloitus ovat kadonneet pelin edetessä. Räpylä ulkopelissä on pitänyt ja naisten otteet ovat olleet hyviä. Toinen ääripää on koittanut sitten taas seuraavassa jaksossa tai pelissä.

Veikot aloitti taas ensimmäisen jakson hyvin. Emmi Vehka-aho oli saanut pelinjohdolta vastuullisen paikan kotiuttajana ja hän vastasi avausjuoksusta Ella Mäkelän kanssa. Piritta Kärnä- Jantunen teki saman tempun iskemällä Emmi Peltolan kotiin.

Vesa loi tasoittavallaan helposti tilanteita ja tuli rinnalle, Toisessa vuorossa kotijoukkueen tekemät kolme juoksua riittivät jaksovoittoon, Lavettarien peli tukehtui lukuisiin ykköspaloihin. Peräti puolet paloista tuli ykköselle.

Sitten kolikko kääntyi jälleen suotuisaan asentoon Veikkojen kannalta. Se pelasi viisi puhdasta ulkovuoroa putkeen, mutta se ei riittänyt. Aleksandra Latvala siirsi Kärnä- Jantusen lyönnillä vieraat kiinni sarjapisteeseen. Kuten tällä kaudella on käynyt liian monta kertaa, niin Lavettaret on jäänyt ilman pisteitä tiukan paikan tullen. Mynämäki tuli viimeisessä vuorossa tasoihin vastustamattomasti. Veikoilla oli vielä tasoittavalla mahdollisuus kirkastaa kilpeään ja viedä peli supervuoroon, mutta esitys oli ponnetonta.

Mynämäki onnistui kahdessa sisävuorossa ratkaisemaan pelin, mutta sitten Veikkojen sitkeä puolustuspeli esti juoksujen tulon. Ottelun kolmostilanteet kirjattiin Vesalle 23-8, joten tilastojen valossa se oli selvästi parempi. Jutta Herrala ja Ella Mäkelä saivat muiston tältä reissulta.

Pelitahti jatkuu kiivaana. Perjantaina Seinäjoella Lavettaret laittaa uutta matoa koukkuun. Sunnuntaina Veikkolaan saapuu jälleen yksi sarjan kovimmista joukkueista, Pesäkarhut Porista. Vääntö pisteistä alkaa klo 13. Nyt Joukkue kaipaa tukeasi, joten tule ja elä mukana tunnelmassa.

Kuva: Samuli Koivusalo


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
Kategoriat