Veijo Vannesluoma toimii Lavettarien fysiikkavalmentajana
15.1.2019 19:36 Uutiset / Superpesisjoukkue

Mittavan valmentajauran ja urheilevan nuorison kasvattajana oman huippu-urheilijakautensa jälkeen tehnyt mies puhkuu ideoita siitä miten pitkäjänteisellä työllä viedään Lavettaria eteenpäin.

Lappajärven Veikkojen pesäpallojaosto ja edustusjoukkue ovat saaneet vahvaa osaamista taustajoukkoihinsa, kun Veijo Vannesluoma, 60, on ryhtynyt joukkueen fysiikkavalmentajaksi. Vannesluoma omaa urheilupolultansa monipuolisen lajikirjon, josta merkittävimmät menestykset ovat olleen seiväshypyssä. Hän edusti koko aktiiviuransa Töysän Vetoa. Liikunnanopettajana Kuortaneen Urheiluopistolla toimiva valmentaja on mielissään uudesta työsarastaan: "Lappajärven Veikkojen pesäpallojaoston varapuheenjohtaja Pekka Kangas soitti ja pyysi minua seuran superpesisjoukkueen fysiikkapuolelle mukaan. Aistin hänen puheistaan heti,että siellä ollaan tosissaan lähdössä kehittämään naisten joukkuetta. Minun ei tarvinnut,kuin kotona varmistaa asia ja lähteä mukaan."

Vaikutelmani joukkueesta on rittäin positiivinen. Pelaajat ottavat ohjeeni hyvin vastaan ja tuntuvat ymmärtävän, miten tärkeä on kehittää itseään ja samalla koko joukkuetta laadukkaan harjoittelun kautta. Toki nuoressa joukkueessa on fyysisiä puutteita eri osa-alueilla, mutta niitä lähdetään parantamaan. Eihän kukaan ole koskaan valmis. Aina löytyy mahdollisuuksia kehittyä pelaajana ja ihmisenä, summaa kokenut urheilumies uusista kasvateistaan.

Vannesluoma haluaa nuoren joukkueen kehittyvän monipuolisesti sekä olemaan täten fyysisesti ja henkisestikin vahvempia urheilijoita. Mittavan valmentajauran ja urheilevan nuorison kasvattajana oman huippu-urheilijakautensa jälkeen tehnyt mies puhkuu ideoita, miten pitkäjänteisellä työllä viedään Lavettaria eteenpäin: "Painopisteitä harjoitteluissa on paljon, sillä pesäpallo lajina on monipuolinen. Voima, nopeus, kestävyys, ketteryys ja liikkuvuus ovat harjoittelun perusta, mitä kehitetään tasaisesti. Näiden osa-alueiden kautta pelaajat hallitsevat kehonsa kaikissa tilanteissa ja suoritukset saadaan varmoiksi. Lisäksi on tietenkin tärkeää, että kaikki mitä tehdään, tehdään keskittyneesti ja ajatuksen kanssa."

Seuran puheenjohtaja Reijo Kärnäkin on hyvinkin mielissään, että mukaan on saatu vahvaa osaamista fysiikkavalmennukseen: "Edustusjoukkueemme on uudistunut ja nuorentunut viime vuodesista paljon. Näen Veijolla olevan vahvan taustansa vuoksi osaamista kehittää pelaajiamme vahvoiksi tekijöiksi pesäpallokentille. Lappajärven Veikkojen pesäpallojaosto loi oman visionsa siitä, miten seurassa pelataan pesäpalloa tulevaisuudessa, ja mitä sen eteen pitää tehdä. Jaoston uusi voimavara, Lappajärven Konetyöstön toimitusjohtaja Pekka Kangas, kääri hihansa ja tarttui luuriin. Pekan ei tarvinnut juuri suostutella Veijo Vannesluomaa edustusjoukkueen fysiikkavalmentajaksi. Veijo on lähtenyt innolla mukaan ja yhteistyö hänen kanssaan on ollut saumatonta."

Kärnä on myös iloinen siitä, että fysiikkavalmennuksesta löytyy muutenkin vankkaa kokemusta. Joukkuemme juoksupuolta on myös kehittämässä oman seuramme kokenut yleisurheiluvalmentaja Raine Savola.


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
Kategoriat