Lavettarien kone yskii
NYPJulkaistu: 13.05.2024 21.37

Lavettarien kone yskii

TyTe- LaVe 2-0 (4-1, 3-2)

Lappajärven Veikkojen Ykköspesiskausi lähti liikkeelle mollivoittoisesti. Sarja-avauksessa koleissa olosuhteissa Tyrnävällä pisteet olivat hyppysissä ensimmäisen jakson viime hetkille saakka. Veikot johti Aleksandra Latvalan lyömällä ja Tiia Jokelan tuomalla juoksulla lähdettäessä viimeiseen vuoroon. Lavettaret nappasi kaksi nopeaa paloa ja kaikki näytti hyvältä. Kotijoukkueen Petra Nurro oli kuitenkin tyly emäntä ja pamautti kolmosrajasta pallon maisemiin saldona 1+2 juoksua.

Tauon jälkeen Lavettaret aloitti vahvasi. Ensin Anni Kangas kotiutti Anna- Elisa Pukkisen ja Sanna Särkijärvi puolestaan Saana Lahden. Tempaus kiri tasoihin, kun Nurro pamautti nyt kakkosjatkeelta kiistaa herättäneen läpilyönnin kahden juoksun arvoisesti. Veikot ei noussut tuosta enää. Merkkivirheet vaikeuttivat sisäpeliä, eikä juoksuja jatkossa saatu. Tempaus sai vielä vieraiden avustuksella puhtaaseen voittoon johtaneen juoksun.

Aleksandra Latvala lukkarina onnistui ykköspalkinnon arvoisesti ja sai myös polttavimman ulkopelaajan meriitin. LaVen toinen palkittu oli Ykköspesisdebyyttinsä tehnyt Maria Lahti. Anna- Elisa Pukkinen meni vakuuttavasti etenijäjokerina kuusi kertaa tyhjälle kentälle ja oli vakuuttavin sisäpelaaja.

LaVe- Pesä Ysit 1-2k (1-3, 4-3, 2-3k)

Viime viikon toisessa pelissä kotikentällä Lappeenrantalainen Pesä Ysit antoi myös kelpo vastuksen. Se aloitti räväkästi kolmella juoksulla. Lavettaret oli varsin kohmeessa ja pienet epäonnistumiset ja merkkivirheet söivät itseluottamusta. Onnistuneen paluun välivuoden jälkeen tehnyt Aleksandra Latvala saatteli vikkelän Mari Rintalan kotipesän turviin, mutta siihen vihreäpaitojen kotiutukset jäivät avauspuolikkaalla.

Lappeenrantalaiset aloittivat toisen jakson samaan malliin kuin ensimmäisenkin. Toisen vuoron alun 0-3 tilanteessa Veikot heräsi. Kapteeni Latvalan näyttäessä mallia kotiutuksiin ylsivät myös Sanna Särkijärvi ja Milla Hakomäki, tilanne oli hetkessä tasalukemissa. Latvala jatkoi hyviä esityksiään ja pisti pallon vielä väliin. Kaksoisedustuksella Lapualta Veikkoihin tullut Tiia Jokela toi jakson voittojuoksun, millä LaVen kauden ensimmäinen sarjapiste varmistui.

Kilpailusääntöihin tälle kaudelle tulleen supervuoron poisjättämisen vuoksi runkosarjassa siirrytään suoraan kotiutuslyöntikilpailuun. Talven harjoituspeleissä kotarit ovat olleet Lavettarille haastavia. Niin nytkin. Voidaan sanoa, että Pesä Ysit saivat lahjaksi kaikki kolme juoksua. Sillä keskimäärin voitetaan peli. Veikoista onnistuivat vain Anni Kangas ja Milla Hakomäki.

Kultakypärä Latvala vakuutti kolmella kotiutuksella. Kakkosvahti Saana Lahti liikkui näyttävästi palkinnon arvoisesti. Sieppari Hakomäki oli pelin polttavin ulkopelaaja, joka on nostanut tasoaan viime vuodesta. Maininnan ansaitsevat myös hyvin Lavettariin kotiutunut Tiia Jokela tehoin 6/7. Anna- Elisa Pukkinen on mennyt etenijäjokerina kärjeksi näissä kahdessa pelissä joka kerta, kun tilaisuus on annettu. Niistä tehot 9/9.

Ottelutahti jatkuu tiiviinä tälläkin viikolla. Keskiviikkona klo 18 Veikkolassa alkavaan peliin vastustajaksi tulee vakuuttavasti kautensa aloittanut Laitilan Jyske. Ilmojen lämmetessä tulemme näkemään hyviä suorituksia ja kova taistelua tärkeistä pisteistä.

Kuva: Jani Vuorela