Veikot jatkaa myötätuulessa
Naisten ykköspesisJulkaistu: 30.05.2023 13.53

Veikot jatkaa myötätuulessa

Mailajuniorit- LaVe 0-2(3-10,4-8)

Lappajärven Veikot on osoittanut hyvään kevätkuntoon naisten Ykköspesiksessä. Viime viikon kahdesta pelistä saavutetut viisi pistettä pitävät joukkueen kärkikahinoissa. Sisäpeli tuottaa juoksuja sen verran hyvin, että on varaa pieniin huolimattomuuksiin ulkopelissä.

Mailajuniorit Kankaanpäästä oli kotikentällään hätää kärsimässä pelin alkupuolella. Veikot takoi kahdessa ensimmäisessä vuorossa yhteensä kahdeksan juoksua yksittäisillä lyönneillä. Kankaanpään tuli neljänteen tasoittavaan sisävuoroon 0- 10 lukemissa. Jostakin syystä LaVen ote herpaantui, ja Kankaanpää sai tuohon asti vaisun lyöntipelinsä avattua tehden kolme juoksua.

Tauko ei muuttanut edellisen vuoron voimasuhteita. Majuttarien Julia Korkeamäki iski heti kärkietenijänä kunnarin. Joukkue sai hengen päälle tehden ensimmäisessä vuorossaan neljä juoksua. Lavettarien kone käynnistyi pikkuhiljaa. Ulkopeli palasi samalle tasolle kuin pelin alussa, eikä vastustajasta ollut enää uhkaa. Kolmannen tasoittavalla LaVe näytti kaapin paikan. Viisi tehtyä juoksua siivitti selvään jakso- ja otteluvoittoon.

Veikkojen kärkikaksikko Neea Mattila 6/7 ja kolme tuotua sekä Jutta Kuoppala 9/10 ja neljä tuotua oli pitelemätön. Heitä saattelivat kotiin Saana Lahti 3, Anni Kangas 3, Milla Hakomäki 3, Jenna Kallio 4, Sanna Särkijärvi 2 ja Henni Kuoppala 2 kertaa. Nuori Amanda Tuomela debytoi ykköspesiksessä oivallisesti lukkarina tehden eniten paloja emännistä.

Huippukuntoinen Anni Kangas palkittiin Lavettarien parhaana. Toisen palkinnon nappasi Ida- Sofia Lehto erityisesti ulkopelisuorituksillaan polttolinjassa.

LaVe- KPK 1-0 (3-3,8-8,1-0)

Lappajärven Veikkojen ja Kajaanin Pallokeron ottelusta povattiin ennakkoon tasaista. Molempien pelit olivat menneet aivan samoin sarjataulukon mukaan. Tilanteet vaihtelivat ottelun aikana laidasta laitaan, eikä voittajasta ollut varmuutta missään vaiheessa. Veikkojen viimeisissä peleissä on ollut nähtävissä se hyvän joukkueen merkki, että se nousee sillasta vaikka väkisin.

Avausjakso oli Kajaanin hallintaa. Se vei kolmostilanteet 11-5, mutta LaVe oli huomattavasti parempi kotiutuksissa. Lavettaret puolusti takatilannetta todella hyvin. Pallokerhon pelätyt kotiuttajajokerit Mari Kemppainen ja Mette Leskinen eivät päässeet vielä suuremmin juhlimaan. Kaksikko toki sinetöi jakson päätösluvut 3-3 neljännen vuoron tasoittavalla kahdella juoksulla.

Veikot hermoili toisen jakson aluksi heitellen miten sattui. Kajaani pääsi kahden juoksun karkumatkalle. Anni Kangas avasi kotijoukkueen takaa-ajon. Sitten Sanna Särkijärvi yllätti Pallokerhon kakkospuolen läpilyönnillä tuloksena 1+2. Kun Milla Hakomäki kotiutti vielä Sannan, niin tilanne näytti lupaavalta.

Siihen vuoro ei vielä ratkennut. Leskisen johdolla ja Veikkojen avustuksella Kajaani siirtyi jo 8-5 johtoon. Silloin LaVe näytti taistelutahtonsa. Ulkopeli oli rautaa, eikä pallo polttanut tiukoissa tilanteissa. Kahdessa vuorossa tilanne väännettiin tasoihin.

Supervuorossa pelätty Kajaani oli täysin aseeton mailan varressa. Lavettaret nappasi nopeasti palot siitä. Veikot ratkaisi ottelun, kun Jenna Kallio haastoi KPK:n polttolinjan ja Jutta Kuoppala kirmaisi kotiin.

Lavettarien ykköskärki oli jälleen tehokas. Se loi tilanteita röyhkeillä vaihtolyönneillä, mistä kotiuttajat hoitavat lopun. Heistä Sanna Särkijärvi oli tehokas, 1+5 lyötyä ja kolme tuotua. Toinen palkittu Anni Kangas iski etenijän kotiin kolme kertaa.