Pisteitä ropisee Lavetttarie pussiin
Julkaistu: 24.05.2023 00.20

Pisteitä ropisee Lavetttarie pussiin

Lippo- LaVe 2-1 (3-7,3-2,2-0) / pelattu 18.5.2023

Lappajärven Veikot napsii pisteitä jokaisesta ottelusta naisten Ykköspesiksessä. Toki pistejahti on tuntunut varsin työläältä. Etenkin pelien toiset jaksot ovat olleet haastavia. Joukkue on voittanut neljässä ensimmäisessä pelissä kaikki avauspuolikkaat, mutta kolmessa niistä toisille jaksoille on menetetty ote jostakin syystä.

Sarjanousija Oulun Lippo tarjosi Oulun Raksilassa täyttä pistepottia, mutta vieraileva LaVe ei ollut valmis ottamaan sitä vastaan. Peli oli hyvin tasainen kolmostilanteiden mennessä 16-17 Veikoille. Lippo pääsi yrittämään vain yhdeksän kertaa juoksua, sillä sen kannalta turhat takapalot söivät kotiutusmahdollisuudet. Emännät karkasivat heti pelin alussa 3-1 johtoon. Neea Mattilan koppareiden haastaminen tuotti tulosta kolmannessa vuorossa. Kunnari ja yksi tavallinen juoksu sekoittivat Lipon peliä sen verran, että neljä seuraavaa juoksua tuli väärillä.

Jos avausjakson voiton emännät menettivät vapaataipaleiden vuoksi, niin toisen puolikkaan he saivat Lavettarien harhaheitoilla. Kaksi ensimmäistä vuoroa pelattiin juoksuitta, mutta sitten kolmannessa Lippo sai kaksi juoksua harhaheitoilla ja yhden jatkotilanteesta lyönnillä. Sanna Särkijärven ja Milla Hakomäen kavennukset eivät auttaneet Veikkoja tasoittamaan peliä. Supervuoro ratkesi myös LaVettarien harhaheittoon ja lyötyyn jatkotilannejuoksuun, sillä omaa sisäpeliä ei saatu toimimaan kunnolla. Neea Mattila tehoilla 8/11 ja 1+1 takasivat kultakypärän päähän laiton. Vaihtajana kärkeä eteenpäin onnistuneesti 7/9 vienyt Jutta Kuoppala oli toinen LaVen palkittu.

LaVe- Janakkala 2-0 (3-1,13-5) / pelattu 20.5.2023

Pesäpallopelissäkin pitää olla joku ratkaisija, joka sytyttää joukkueensa kunnolla. Lauantain kotiottelussa tuon ratkaisijan viitan pukivat ylleen jo edellisessä Oulun pelissä pientä toivoa väläytelleet Anni Kangas ja Sanna Särkijärvi. Ensimmäisen jakson neljännen vuoron tasoittavalle lähdettiin lukemissa 1-1. Kangas puhkaisi vaihtotilanteessa kolmosjatkeelta kaksi juoksua tuottanee läpilyönnin mikä takasi ainakin yhden sarjapisteen.

Toisen jakson painajainen näytti toteutuvan tässäkin pelissä, sillä avausvuorossa hankittu kahden juoksun johto mureni hyvin nopeasti. Jana siirtyi toisen vuoron päätteeksi 2-4 johtoon. Sanna Särkijärvi pelasti joukkueensa tukalasta tilanteesta. Painava lyönti kolmospuolelle painui kentän takanurkkaan, saldona 1+2. Tuosta Lavettarien peli aukesi lopullisesti. Juoksuja kirjattiin hyvillä lyönneillä ja joitakin myös hyvällä tuurilla epäonnistuneiden sivallusten pörrättyä ei kenenkään maalle. Näissä kahdessa viimeisessä vuorossa LaVe iski kaikkiaan 11 juoksua, eli enemmän kuin koko alkukauden toisissa jaksoissa. Onnistunut sisäpeli ei herpaannuttanut otetta ulkopelissä. Lamaantunut Jana ei päässyt enää vakavasti uhkailemaan Veikkojen ensimmäistä kahden pisteen otteluvoittoa.

Sanna Särkijärvi on saanut lyöntipelinsä taas totutulle tasolle. Siitä kertovat tehot 7/10, 1+4 ja kaksi tuotua juoksua. Hänet palkittiin ansaitusti kotijoukkueesta. Avausjakson ratkaisija Anni Kangas pelaa jälleen tehokkaasti. Siitä kertovat tehot 7/8, kolme lyötyä ja yksi tuotu juoksua.

-Peli toisti samaa kaavaa kuin aiemmin. Merkkivirheitä, oletuksia ja luulemisia sattui liikaa loppulukemista huolimatta. Anni Kankaan itsevarmuudesta kertoi avausjakson ratkaisutilanne. Hän halusi mennä purkamaan itse tilannetta jokerin sijaan. Sitten tuli tuollainen jäätävä puhkaisu saumasta. Koko kauden tavoite on ollut saada palottomia ajolähtöjä. Nyt niitä saatiin, mistä sitten päästiin hyvillä lyönneillä iskemään juoksuja. Toki tuurikin oli meidän puolella toisin kuin esimerkiksi edellispelissä. Kokoonpanomme on vaihdellut peluutuksen mukaan. Pelaamme tietyllä sapluunalla ja pelaajia kierrätetään jatkuvasti, mietiskeli pelinjohtaja Jaakko Kultalahti. Keskiviikkona Lavettaret vierailee Kankaanpäässä. Perjantaina yksi Ykköspesiksen ennakkosuosikeista Kajaanin Pallo- Kerho tulee Veikkolan. Peli alkaa klo 18.00.

Pelikuva: Joni-Petteri Hiirikoski