3
KES
18.00
NYP, NYP 2024

LaVe - Kuusankosken Puhti  2 - 0

Veikkolan pesäpallostadion

Veikkojen ote pitää

LaVe-Kuusankoski 2-0(7-3,6-4)

Lappajärven Veikkojen hyvä vire jatkuu yhä. Maanantaina Kuusankosken Puhti sai antautua Veikkolassa. Lavettaret otti neljännen perättäisen kolmen pisteen voiton. Kolmesta ensimmäisestä pelistä keväällä saldona oli yksi ainoa piste, mutta kun juna kääntyi, niin sitä ei pysäytä mikään.

Etukäteen tiedettiin, että Puhti on kovalyöntinen joukkue, missä on useampi ykköspesiksen tilastoissa kärkipaikoilla majailevia farmiseura Haminan Palloilijoiden Superpesisringistä tulevia pelaajia. LaVe on pelannut alkukauden tasaisemmin koko joukkueella, eikä taulukoissa ole näkynyt kuin jokunen nimi. Viime pelit ovat nostaneet esiin Elisa Hynyn, Aleksandra Latvalan ja Neea Mattilan oivan lyöntivireen kautta. Nämä pelaajat olivat koko pelin ajan uhka vieraille.

Molempien jaksojen alkuvuorot menivät Puhdin hienoisessa painostuksessa, mutta Veikot jaksoi jauhaa ja odotella, milloin räjähtää. Avauspuolikkaalla 1-3 tilanteessa ensin Sanna Särkijärvi kavensi juoksulla. Sitten Neea Mattilan vastustamaton kakkosjatkelyönti tuotti kolme juoksua, mitkä käänsivät jakson kotijoukkueelle.

Toista jaksoa pelattiin tasaisesti päätösvuoroon saakka tilanteessa 1-1. Elisa Hyny ja Aleksandra Latvala ottivat puolestaan nyt harteilleen ratkaisijan viitat. Elisa tempaisi ajotilanteessa komeasti kolmosrajasta pallon katsomoon. Aleksandra pöllytti kupperillaaan vieraiden ulkokenttää. Kun vielä Särkijärven määrämittainen putosi polttajan selän taakse, niin ottelu tuntui ratkenneelta. Puhti loi tasoittavallaan vielä painetta eikä antautunut. Kova yritys tuottikin kolmen juoksun verran tasoitusta, mutta kolme pistettä jäivät siitä huolimatta Lappajärvelle.

Puolentoista viikon pelitauko näkyi Lavettarien otteissa aika ajoin. Ulkopelissä tekeminen ei ollut sillä varmalla tasolla, kuin edellisissä peleissä. Nyt taas päästään normaaliin pelirytmiin kiinni ja otteet vakiintuvat.

Elisa Hyny on päässyt hirmu kuntoon. Hän liikkui jälleen laajaa aluetta takalukijana ja heitti upeita tappoheittoja toivottomistakin paikoista. Elisa oli ykköspalkittu, polttavin ulkopelaaja ja myös vakuuttavin sisäpelaaja. Neea Mattilan avausjakson ratkaisulyönti oli osaltaan vakuuttamassa palkintoraatia. Aleksandra Latvala löi kolme juoksua ja lukkaroi totuttuun tyyliin ollen yksi päivän nimistä.

Keskiviikkona Lavettaret esiintyy jälleen kotikentällä. Porin Pesäkarhujen Akatemia testaa vuorostaan Veikkojen hyvän vireen pitävyyttä. Peli alkaa klo 18. Odotettavissa on jälleen mielenkiintoinen kamppailu, joten tulehan mukaan tunnelmaan.