12
KES
18.00
NYP, NYP 2024

LaVe - Pattijoen Urheilijat  1 - 0

Veikkolan pesäpallostadion

Nihkeällä esityksellä voittoon

LaVe- PattU 1-0 (7-6,1-1)

Lappajärven Veikkojen voittoputki ei katkennut, vaikka koville se otti. Pattijoen Urheilijat Raahesta teki synkästä asemasta uskomattoman nousun pistemetsästykseen. Seitsemättä peräkkäistä voittoa tavoitellut kotijoukkue onnistui kuitenkin torjumaan vieraiden hyökkäyksen.

Veikot sai peliin unelma-alun. Se kierrätti lyöntivuoroaan kaksi täyttä kierrosta tehden kuusi juoksua. Kaikki pelaajat onnistuivat omassa roolissaan. Ulkopeli toimi totutun varmasti kaksi vuoroa. Mutta sitten tapahtui käänne. Raahelaiset heräsivät taistelemaan, kun Veikkojen sisäpelistä katosivat tehot. Pallot eivät tarttuneet räpylöihin ja harhaheitot avittivat vieraita.

Pattijoki tasoitti pelin neljännen vuoron aloittavalla, mutta emännät eivät tyytyneet pistemenetykseen. Tasoittavaan vuoroon lähdettiin voitontahtoisina. Mari Rintala meni heti kentälle juoksemaan, ja häntä saateltiin vaivatta kolmoselle. Ajolähtöä purkanut Anni Kangas iski kolmosluukusta läpi voittojuoksun. Tilanteesta olisi tullut useampikin juoksu, jos muut etenijät olisivat lähteneet kierrokselle tuulettamisen sijaan , mutta juoksu sai riittää.

Toinen jakso alkoi Pattijoen tekemällä juoksulla. LaVe tasoitti kolmannen vuoron alussa Sanna Särkijärven puhkaistessa vastustajan polttolinjan ja Milla Hakomäki kirmaisi kotipesään. Lavettarien päätösjakson ulkopeli oli rautaa. Siitä hyvänä osoituksena viimeisen vuoron tasatilanteen puolustaminen. Raahelaisten kentälle pääsy tökki pahasti. He joutuivat epätoivoisesti turvautumaan koppilyöntien nosteluun.

Pattijoki vei ottelun kolmostilanteet 18-16, mutta se ei nyt riittänyt. Lavettaret kotiutti hieman tehokkaammin, mikä ratkaisi pelin. Hyvän joukkueen merkki on se, että huonollakin esityksellä kairataan voitto. Lave ei päässyt niihin tehoihin, mitä edellisessä pelissä Raahessa. Anna- Elisa Pukkinen etenijäjokerina jatkoi koko kevään jatkunutta putkea varmana kentällemenijänä vakuuttavalla suorituksella, 5/5. Toinen palkittu Elisa Hyny pelasi jälleen hyvän pelin. Tiia Jokela kakkospolttajana tuhosi vastustajan etenemisyrityksiä polttavimpana ulkopelaajana.

Kaksi seuraavaa peliä näyttävät joukkueen tämänhetkisen tason, kun se kohtaa vieraissa kaksi pohjoislohkon kärkiporukkaa Oulun Lipon ja Jokilaakson Pesäkuulan.