Tapahtumarikas peli Saarikentällä
Julkaistu: 12.07.2023 21.48

Tapahtumarikas peli Saarikentällä

LaVe- SMJ 0-2 (6-7, 9-11)

Yhtenä osana Pesis festivaaleja Lappajärven Veikot ja Seinäjoen Maila- Jussit ottivat mittaa toisistaan Vimpelin Saarikentällä naisten Ykköspesiksen pelissä. Pohjoislohkon keskikastin joukkueet tarjosivat vaiherikkaan ottelun. Juoksuja iskettiin hyvillä lyönneillä ja saatiin myös vastustajan avustuksella yhteensä 31. Missään vaiheessa ei voinut olla varma siitä, kumpi vie pinnat.

Jussit karkasi heti ensimmäisessä vuorossa neljän juoksun johtoon. Lavettaret ei tuosta hätkähtänyt, vaan kokosi rivinsä. Kahdessa seuraavassa vuorossa ulkopeli piti. Aliisa Yli-Kortesniemi ja Mari Rintala onnistuivat kotiutuksissaan. Jutta Kuoppala iski vielä palon jokeen, niin silloin näytti hyvältä. Sanna Särkijärvi antoi oman panoksensa LaVen juoksusarakkeeseen. Seinäjoen nuori jokerikotiuttaja Julia Ritola oli kuitenkin toista mieltä ja hallituilla haastoilla Veikkojen polttolinjaan ratkaisi jakson vieraille. Hän löi kolme juoksua tärkeään paikkaan.

Oona Winter kastoi pallon puolestaan toisen jakson alkajaisiksi kahden juoksun arvoisesti. Emäntien Jenna Kallio siirsi puolestaan joukkueensa 3- 2 johtoon läpilyönnillä keskeltä kenttää kunnarin ja kaksi juoksua tuottaneella iskulla. Toinen vuoropari oli varsin värikäs. Jussit napsi viisi juoksua yksittäisillä kotiutuksilla, mitä Lavettaret lähti sitten kuromaan umpeen sisävuorollaan. Kallio yllätti jälleen jussikopparit. Nyt pallo ei vierinyt aivan jokeen saakka ja taululle kirjattiin kaksi juoksua. Anni Kangas ja Sanna Särkijärvi toivat vielä Veikot taisteluun mukaan. Kahden vuoron jälkeen tilanne oli 7-7. Seinäjoki avasi kolmannen vuoron pelottavasti. Fanni Tuuri kiersi kunnarin ja Juulia Ritola kotiutti kahdesti. Hän löi pelissä kaikkiaan kuusi juoksua. Päätösvuorossa Veikot loi vielä hyvän painostuksen neljän juoksun tappioasemassa, mutta Kankaan ja Anna- Eliisa Pukkisen lyömät juoksut eivät riittäneet pisteisiin.

Vaikka LaVe löi juoksuja 15, niin siitä huolimatta sisäpeli takkuili. Kopinnosto- ja merkkivirheitä tuli aivan liikaa. Ulkopelissä huolimattomuus- ja räpylävirheet mahdollistivat Jussien voiton. Jutta Kuoppala pelasi jälleen hyvän pelin. Hänen ulkopelinsä oli varmaa ja sisäpelin onnistumisesta kertovat tehot mailan varressa, 12/14. Jenna Kallio oli Veikkojen toinen palkittu ja vakuuttavin sisäpelaaja,1+4/1, 8/9 ja onnistumisprosentti 89. Keskiviikkona Raksilan Likat Oulusta saapuvat Veikkolaan klo 18 alkavaan peliin. Oulu johtaa Ykköspesiksen pohjoislohkoa. Kevätkierroksella se voitti täpärästi LaVen supervuorossa. Kuinka käy nyt? Sen näet, kun tulet kannustamaa paikan päälle.

Kuva Jani Vuorela