Lappajärven Veikkojen pelit pakettiin tältä kaudelta
23.8.2021 13:41 Seuratiedotteet / Naisten ykköspesis

LaVe- Mailattaret 0-2 (1-4,3-8)

Yksi yö ei muuttanut voimasuhteita puolivälierän toisessa osassa sunnuntaina. Vaasa hallitsi peliä ja ansaitsi paikkansa Ykköspesiksen välieriin kohti superpesiskarsintoja. Peli oli joukkueiden neljäs kohtaaminen tänä kesänä ja Mailattarien neljäs voitto.

Essi Kivelän loistavalla kierrenäpillä Saana Kamppinen toi kolmannessa vuorossa Veikoille tasoituksen ja tilanteeksi 1-1. Ilo jäi varsin lyhyeksi, kun vaasalaiset karkasivat heti tasoittavallaan kolmen juoksun johtoon. Näihin lukemiin oli sitten tyytyminen ensimmäisen jakson päätteeksi.

Lauantaina pelattiin Vaasassa vastatuuleen, mikä vaikeutti lyöntipeliä. Nyt tuuli puhalsi takaa voimakkaasti. Se auttoi kovalyöntistä vaasalaisryhmää takakentän pommituksessa. Joukkue onnistui takomaan toisella jaksolla kuusi juoksua. Kaksi juoksua syntyy perin harvinaisella tavalla, kun pallo pomppasi katsomorakenteista parkkipaikalle.

Kolmannessa vuorossa Veikot sai pelijuonesta kiinni ja pyöritti peliä mallikkaasti. Vaasalaiskoppareiden tupeksittua Anni Kankaan takakentän lyönnin kanssa, niin Saana Kamppinen ja Essi Kivelä toivat tasoitusta taululle. Heti jatkotilanteessa Sanna Särkijärvi iski kakkosluukusta pallon maisemiin kunnarin arvoisesti, mutta rynnistys ei tuottanut enempää juoksuja. Jakso päättyi 3-8 lukemiin ja Vaasa eteni Ykköspesiksen välieriin. LaVesta palkittiin Riikka Polso ja Sanna Särkijärvi.

Lavettarien kausi oli onnistunut, vaikka tietenkin on aina tympeä päättää kausi tappioon. Mailattarien kokemus näkyi näissä pudotuspeleissä. Heikolle ei hävitty, ja tästä on hyvä suunnata katseet ensi kauteen ja tulevaisuuteen.

Kuva: Hermanni Sankelo


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Marraskuu   »
Kategoriat