Lavetattarilla lupaavat otteet kauden kynnyksellä
3.5.2021 19:34 Seuratiedotteet / Naisten ykköspesis

LaVe- Kirittäret 2 2-1(1-3,5-2, k.2-1)

LaVe- Kirittäret 2 2-0(4-0,6-5)

Lappajärven Veikkojen vapputurnaus kutistui kahden hyytävää viimaa pelkäämättömän joukkueen kamppailuksi. Jalasjärven Jalas jäi pois viime hetkellä kylmään säähän vedoten, eikä vuorokauden varoitusajalla löytynyt kolmatta joukkuetta mittelemään kevätkuntoaan Veikkolan.

Lavettaret ja Kirittärien Talentit Jyväskylästä pelasivat kaksi mielenkiintoista peliä, joista kotijoukkue vei molemmat. Ensimmäisen pelin avausvuorossa vieraat osoittivat olevansa selvästi vetreämpiä ja iskivät kolme juoksua. Sen jälkeen Veikot hallitsi tapahtumia, mutta se ei näkynyt tulostaululla.

Nuoren kotijoukkueen kokeneempaan kaartiin lukeutuva Jutta Herrala otti ratkaisijan roolin toisella jaksolla kovilla ja taitavilla vedoilla kolmeen kertaa. LaVen ulkopeli pysyi kuosissa lukkari Aleksandra Latvalan johdolla. Milla Hakomäki touhusi siepparin tontilla mainiosti tuhoten jyväskyläläisten vaihtoaikeet useasti.

Supervuoroa ei pelattu, vaan mentiin suoraan kotiutuskilpailuun, missä emäntien ulkopeli piti edelleen. Joukkueessa on nopeutta, mitä osoittivat Saana Kamppinen ja Essi Kivelä syöksymällä Latvalan ja Anni Kankaan lyönneillä pelin voittojuoksut.

Pienen tauon jälkeen aloitettiin toinen yhteenotto, missä nopeutta ja etenemistaitoaan esittivät viime kaudeltakin tutut Mette Mortensen ja Riikka Polso sekä uudet tuttavuudet Aada Lehtimäki ja Selma Vuorinen. Yksi komeimmista suorituksista oli Emmi Vehka-ahon kakkosrajapuhkaisu.

Toisella jaksolla näytti jo siltä, että mennään taas kotiutuskilpailuun. Kirittäret pyöritti peliään tasaisesti tehden juoksun pari jokaisessa vuorossa. Lavettaret lähti viimeiseen tasoittavaan 5-2 tappioasemasta. Pelinjohtaja Matti Larikka osoitti taktisen osaamisensa loistavilla ratkaisuilla, millä Veikot hivuttautui väkisin rinnalle ja lopuksi voittoon. Edettiin kuin oppikirjaa olisi luettu. Kärki meni kentälle ja vaihtajat loivat tilanteet. Työkalupakista kaivettiin esille kovat pommit koppareiden väliin ja polttolinjan haastot.

Lavettaret pelaa vielä ennen kauden alkua yhden harjoitusottelun Veikkolassa helatorstaina 13.5.klo 13.00.   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat