Kahden ottelun viikosta yksi sarjapiste plakkariin
26.7.2020 22:44 Seuratiedotteet / Naisten Ykköspesis

Riikka Polso pelaa vahvaa sisä- ja ulkopeliä nuoresta iästään huolimatta, ja kuuluukin ansaitusti Veikkojen luottopelaajiin.

Vaasa näytti voimansa

La-Ve - Mailattaret, Vaasa 0-2 (0-11, 1-2)

-Ei kulkenut. Oltiin huonoja, kuvaili Veikkojen pelinjohtaja Markku Lassila keskiviikon Ykköspesisottelun avausjaksoa. Sarjakakkonen Vaasa murjoi heti kolmessa vuorossa 11 juoksua. Lavettarien räpylä ei pitänyt alkuunkaan. Pelit eivät ole veljeksiä, sen kyllä sai huomata. Viikonlopun kahdessa kamppailussa LaVe pelasi kolme todella hyvää ulkovuoroa, mutta niitä ei saatu matkaan tämän pelin alkuun. Vaasa- pelissä petti lisäksi vahva sisäpeli, mikä on toiminut koko sarjan alkupuoliskon. Joukkue on pystynyt kehittelemään tilanteita, ja juoksujakin on tullut sarjan kärkipään tahtiin.

-Tehtiin merkkivirheitä, juostiin päälle, takavaihdot jäivät tekemättä, lyöntiratkaisuja ei toteutettu sovitusti eikä kovilla lyönneillä saatu purettua ykköstilannetta. Tähän syynä oli varmasti kiivas ottelutahti, mikä heijastui keskittymisen herpaantumisilla. Ajatusta ei riittänyt suorittamiseen. Tämä oli kolmas Ykköspesiksen peli viiteen päivään ja välissä pelattiin B- tyttöjen peli, listasi Lassila.

Tauko muutti suunnan parempaan päin. Toisella jaksolla kotijoukkueen räpylä piti hyvin. Kahdessa ensimmäisessä vuorossa emännät torjui puhtaasti Mailattarien kotiutusyritykset, mutta kolmannessa se joutui taipumaan kahden juoksun verran. Se riitti kuitenkin vieraille, sillä Emmi Vehka-ahon määrämittainen pörriäinen polttolinjaan, ei kenenkään maalle, takasi Kiia Korven tuomana lohdutusjuoksun, mikä jäikin LaVen ainoaksi tässä kamppailussa. Riikka Polso pelasi jälleen omalla varmalla tasollaan polttolinjassa laajaa tonttia ja heitti tulisesti. Hän onnistui sisäpelissä täydellisesti tehoin 7/7. Lukkari Aleksandra Latvala vei osan vaasalaisten ruudista. Palkintoraati noteerasi tämän myös palkinnon arvoisesti.


Yksi hyvä jakso pelissä ei riitä voittoon

Oulunsalon Vasama- LaVe 2-1(2-5. 11-2, 4-0)

Oulunsalon Vasama voitti lopulta kotikentällään Ykköspesiksen ottelussa vahvasti aloittaneen Lappajärven Veikkojen ryhmän. Aiemmissa peleissä kotiutuksissa onnistuneet Jutta Herrala ja Kiia Korpi jatkoivat samalla linjalla myös nyt ja veivät avausvuorossa vieraat kahden juoksun johtoon. Juoksun tuojina olivat Riikka Polso ja Aleksandra Latvala. Jokeri Elisa Heikkala iski vastustamattomasti vielä pinnan lisään sisäpelissä tilastomerkintöjä hyvin keränneen Korven kiitäessä kotipesän suojaan. Kun Veikkojen hyvä vire jatkui myös ulkovuoroissa eikä räpylävirheisiin sorrttu, niin viimeiseen vuoroon lähdettiin kutkuttavissa lukemissa 2-3. Emmi Vehka-aho ja Anniina Lassila sivaltelivat vielä Korven ja Sanna Särkijärven kotiin varmistaen jaksovoiton.

Ottelutauolla tapahtui jotakin ihmeellistä. Kopista tuli kentälle kuin joku toinen Lavettarien kokoonpano. Pallo ei tarttunut hanskaan tai meni sitten käsittämättömästi nukahtaneiden pelaajien ohi pöpelikköön. Vasama iski kaksi kunnaria tässä vuorossa ja niiden lisäksi takoi yhden harhaheittojuoksun siivittämänä peräti yhdeksän juoksua. Sen jälkeen ei voi edes uneksia jaksovoitosta. Veikkojen parasta sisäpeliä esittäneet Jutta Herrala lyöjänä ja Rikka Polso tuojana kaunistelivat hieman tilannetta kuten viimeisessä vuorossa Polso ja Emmi Vehka-aho.

Supervuoro meni puhtaasti Oulunsalolle. Sen vahva kärki kehitteli jatkuvan ajotilanteen, mistä yksittäisillä kotiutuksilla taittoi LaVen selkärangan liian helposti. Veikoista palkittiin jälleen lukkari Aleksandra Latvala ja jokerina erityisesti kakkostilanteen purussa onnistunut Elisa Heikkala.

-Avausjakso oli hyvää tekemistä, räpylä piti, sisäpelikin kulki hyvin ja hallittiin peliä. Toisella jaksolla ei oltu hereillä. Kun ensin antaa vastustajalle apuja, niin sitten siltä onnistuu kaikki. Lahjajuoksujen lisäksi Oulunsalo löi puhtaasti väliin, mille emme voineet mitään, kiteytti pelin kulkua pelinjohtaja Markku Lassila.

Keskiviikkona Veikkolaan saapuu sarjajohtaja Pattijoen Urheilijat Raahesta. Lavettaret on ainoa joukkue, mikä on pystynyt viemään jakson siltä. Toivottavasti kotikenttä ja sen yleisö antaa voimia LaVen tytöille pelata kaksikin onnistunutta jaksoa. Kaikki on mahdollista. Tule antamaan tukesi kotijoukkueelleklo 18 alkavaan vääntöön.   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Syyskuu   »
Kategoriat