Heikko ulkopeli Veikkojen ongelma
6.7.2020 12:29 Seuratiedotteet / Naisten Ykköspesis

Tyrnävä- LaVe 2-0 (9-4,12-8

Naisten Ykköspesiksessä Lappajärven Veikot taipui Tyrnävän Tempauksen kotikentällä selvin luvuin. Hyvä sisäpeli ei riitä, jos räpylästä päästetään ensin vastustaja kotiutustilanteisiin ja sitten vielä takomaan juoksuja. Useimmiten voittoon riittää 12 tehtyä juoksua, mutta ei tällä kertaa.

Peli alkoi Lavettarien hyvällä sisävuorolla. Kelpo vireeseen päässyt Kiia Korpi löi välilyönnillä juoksun ja paluun sairausvapaalta tehnyt Emmi Vehka-ahon iski kakkosrajasta läpi tilanteeksi 0-2. Valitettavasti sitten LaVen ote katosi ja Tempaus nimensä mukaisesti tempaisi toisessa vuorossa peräti kuusi juoksua, mikä taittoi sitten vieraiden niskan lopullisesti. Aleksandra Latvala ja Jutta Herrala kavensivat jakson loppupuolella tilannetta parilla juoksulla.

Jos toisen jakson ensimmäinen vuoro unohdettaisiin, niin tuliaisina olisi ollut ainakin yksi piste. Tyrnävä avaus oli nimittäin räväkkä. Kolmantena lyöjänä ollut Jenna Siira paukautti takaa läpi kunnarin ja yhden juoksun verran. Hetkeä myöhemmin ensin Petra Nurro kiersi kunnarin tyhjään kenttään ja vielä sitten Ida Anttila tyhjensi pajatson ja tilanne oli 7-0. Samassa vuorossa isketyt kolme läpilyöntiä oli liikaa vieraiden kannalta.

Jakson loppupuoli pelattiin tasaisesti LaVen saatua jälleen otetta peliin. Viimeiseen tasoittavaan vuoroon lähdettiin Tempauksen johtaessa 12-5. Lavettarien takaa-ajon käynnisti Sofia Huusko kolmosluukusta kauaksi karanneen sivalluksen tuomalla kunnarilla. Pelissä kolme juoksua lyönyt Aleksandra Latvala kotiutti Huuskon ja seuraavalla lyöntikierroksella vielä Anniina Lassilan. Valitettavasti hyvin edennyt takaa-ajo päättyi sitten nopeasti. Kolme juoksua lyönyt Kiia Korpi ja kunnarin kiertänyt ja kolme tuonut Sofia Huusko palkittiin Lavettarista.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heti tiistaina 7.7. klo 18 Vimpelin Saarikentällä, mikä on myös Veikkojen nuoren joukkueen toinen kotikenttä, missä pelaaminen on tullut tutuksi vuosien varrella.   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
«  Lokakuu   »