Veikoille kylmää kyytiä
19.6.2019 0:58 Uutiset / Superpesisjoukkue

LaVe- Kirittäret 0-2 (0-8,1-20)

Kuukausi sitten pelattiin Jyväskylässä Kirittärien ja Lappajärven Veikkojen välinen Superpesis- ottelu. Silloin toinen jakso oli varsin yksipuolista tykitystä tasaisen avausjakson jälkeen. Voimasuhteissa ei ole kuukaudessa tapahtunut muutosta puoleen eikä toiseen. LaVe oli varsin aseeton maanantain pelissä. Hallitseva mestari Jyväskylä vyöryi laajalla rintamalla, eikä sen pysäyttämiseen löytynyt lääkkeitä.

Pelin alku näytti jo suuntaa, mitä tuleman pitää. Kirittärien nopea kärki Ella Korpela meni varmasti kentälle ja Virpi Hukka vaihtoi vastustamattomilla näpeillä hänet useasti kolmoselle saakka. Sitten astuivat vuoroon Emmat Körkkö ja Sallinen sekä kotiuttajajokeri Siri Eskola, jotka löivät yhteensä 19 juoksua.

Lavettaret muistelivat kevään peliä ja kunnioitti nimivahvaa porukkaa. Ottelun alun lepsuilulla vieraat päästettiin elementtiinsä. Muutamat ensimmäiset juoksut olisi ollut täysin torjuttavissa normaalilla asenteella ja voimakkailla vastaantuloilla. Lukuisat räpylävirheet edesauttoivat Kirittäriä juoksujen teossa, mutta tunnustusta täytyy antaa heidän varmoille ja vastustamattomille väli- ja jatkelyönneille.

Lavettarien ainoan lohdutusjuoksun iski jokeri Piritta Kärnä-Jantunen polttolinjan suunnatulla hermopallolla. Hän oli myös ainoa kotijoukkueen pelaaja, joka onnistui siirtämään etenijän kakkoselta kolmoselle. Tuo kuvaa myös vieraiden tiivistä ja liikkuvaa ulkopeliä.

Jutta Herrala palkittiin Veikkojen parhaana. Hän sai tunnustusta ulkopelistään palkintoraadin lisäksi myös Kirittärien viuhkavelho Nalle Viljaselta. Kärnä- Jantunen oli toinen kotijoukkueen palkittu.

Lavettarilla on reilu viikko aikaa nuolla haavoja ja palauttaa usko omaan tekemiseensä. Vastus ei juuri helpotu, sillä ensi keskiviikkona isketään sitten Lapualla sarjajohtaja Virkiän vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan ke 28.6. klo 18.00, kun Kempele saapuu uudestaan Veikkolaan.

Kuva: Samuli Koivusalo


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
Kategoriat