Lavettaret jäi hyvästä yrityksestä huolimatta pisteittä
17.6.2019 11:13 Uutiset / Superpesisjoukkue

Pesä Ysit- LaVe 1-0(8-2,5-5)

Tahko-LaVe 1-0(8-0,4-4)

Lappajärven Veikkojen kaksoisottelumatka Lappeenrantaan ja Hyvinkäälle ei antanut pistettäkään, vaikka lähellä oli. Molemmat ottelut kulkivat samaa rataa. Avausjakson kaksi ensimmäistä vuoroa pelattiin tasaisesti, mutta kolmannessa ulkovuorossa sitten tapahtui ratkaisut. Pesä Ysit napsi siinä viisi juoksua , ja Tahko tekaisi puolestaan kuusi, eikä Veikoilla ollut potkua ja mahdollisuutta tavoittaa karkulaisia.

Lappeenrannassa toinen jakso alkoi LaVen kannalta murheellisesti, sillä emännät iskivät heti neljä juoksua. Lavettaret sisuuntui takaa-ajoon. Pääkotiuttajien Ella Mäkelän ja Jutta Herralan voimin joukkue nousi tasatilanteeseen sisälle päästyään. Ysit karkasi kolmannessa vuorossa juoksun johtoon, mutta vieraat kuittasvat Mäkelän lyömänä tasoituksen. Jatkotilanne kuivui kokoon ilman juoksua. Lappajärven palkitut olivat kovassa vireessä oleva Kaisa Jaakkola ja hyvin kotiuttanut Jutta Herrala.

Hyvinkäällä Tahko otti päätösjaksolla kahden juoksun johdon, ennen kuin Lavettaret heräsi. Kolmannen vuoron lopulla nähtiin uudesti syntynyt LaVe. Piritta Kärnä löi Kaisa Jaakkolan kotiin ja Nea Moilanen Silja Kantasen, joten tilanne oli tasan. Tahko otti päätösvuorossa kaksi juoksua, mutta Veikot halusi saada jotakin kotiin viemisiä. Ensin oli vuorossa sama kärnäläiskaksikko kuin edellisessä vuorossa Piritta ja Kaisa. Sitten Ella Mäkelä kotiutti Lotta Laxin, mutta edellispäivän tavoin joukkueesta ei löytynyt jakson ratkaisijaa. Lyöntijärjestyksen kaksi ensimmäistä Nea Moilanen ja Milla Oravasaari palkittiin joukkueestamme.

Veikkojen Viime otteluissa on ollut paljon hyvää. mutta ulkopeli ei kestä aivan kaikkia vuoroja. Jossakin kohti repsahtaa ja silloin vastustaja karkaa. Lavettaret on pystynyt rakentamaan tilanteita alkukautta paremmin. Hyvää ovat olleet molempien vierasotteluiden nousut taistelemaan jaksovoitoista otteluiden toisella puolikkaalla.

Tänään klo 18 Veikkolaan saapuu hallitseva Suomen mestari Kirittäret Jyväskylästä. Kuukausi sitten LaVe piti mestareita ensimmäisellä jaksolla tiukalla, mutta joutui sitten taipuman. Emännät saavat sairauslomalta palaavan Emmi Peltolan jo jokerin rooliin. Miten hän ja muut Lavettaret onnistuvat, niin sen näet ja koet pesiskatsomossa.

Kuva: Samuli Koivusalo


   
Lisää uutisia
Lappajärven Veikot
Kategoriat