Hyvinkää juoksun verran parempi
Julkaistu: 07.08.2018 00.00

Naisten Superpesiksen jatkosarjat lähenevät loppuaan ja otteluiden merkitys kasvaa kasvamistaan. Lappajärven Veikkojen alemman loppusarjan viimeinen vierasottelu pelattiin Hyvinkäällä. Molemmat joukkueet haluavat välttää karsintaan joutumisen, joten pisteet ovat molemmille tärkeitä. Ensimmäinen jakso pelattiin tasan, ja toisella jaksolla kotijoukkue nipisti juoksun eron, joten Hyvinkäälle kirjattiin 1-0 voitto.

Avausvuorossa nähtiin juoksurikasta pelistä. Lavettaret aloitti sisävuorolla ja rakensi kärjestä tilanteen, mistä Tanja Tuomelan välilyönnillä siirryttiin 1-0 johtoon. Kaksi seuraavaa juoksua syntyi Essi Ritolan hienolla 1+1 juoksua tuottaneella kakkospuolen läpilyönnillä. Kotijoukkueen vastaus oli yhtä vankka. Kärki rakensi tilanteen. Se hyökkäsi heti kahdella etukentän näpillä, joista molemmista tuli juoksu. Oona Vahvelainen löi vielä kertaalleen väliin, niin oltiin tilanteessa 3-3. Toisessa vuorossa Lavettaret siirtyi uudelleen johtoon Piritta Kärnän välilyönnillä. Hyvinkää jatkoi tasoittavassa vuorossa painostustaan, mutta LaVen ulkokenttä kesti rynnistyksen mallikkaasti pitäen kotijoukkueen juoksuitta.

Seuraavassa vuorossa Veikot kasvattivat johtoaan Tuomelan lyöntivuorolla. Lavettaret pystyi pitämään kotijoukkueen sisäpelin ruodussa myös tämän vuoron ajan. Tällä kertaa puolustettavaa oli vain yhden kotiutusyrityksen verran. Neljännen tasoittavalla kotijoukkue sai lyöntijärjestyksen loppupäästä yhden palon ajolähdön. Pauliina Harinen kavesi tilanteeseen 4-5 Lavettarien haparoidessa ulkokentällä. Jakson ratkaisu siirtyi viimeisen lyöjään ja viimeiseen lyöntiin, millä Anni Tuomi löi pallon ottamattomasti väliin ja avausjakson juoksut tasattiin.

Veikot sai toiselle jaksolle lentävän lähdön, kun kärkietenijä Kaisa Jaakkolan lyönti painui maisemaan kunnarin arvoisesti. Tämän jälkeen ei kuitenkaan muutamasta yrityksestä huolimatta saatu lisäjuoksuja aikaiseksi. Kolmannessa vuorossa Hyvinkää tuli tasoihin Ira Jokivallin välilyönnillä, mutta muut yritykset Lavettaret pystyi torjumaan. Neljännessä vuorossa Hyvinkää sai pelinsä rullaamaan. Pauliina Harisen onnenkantamoinen väliin siirsi kotijoukkueen 2-1 johtoon. Hetkeä myöhemmin ensimmäisen jakson tasoitusjuoksun lyönyt Anni Tuomi lisäsi Hyvinkään johdon kahteen juoksuun. Lavettaret viritti viimeiseen vuoroon vielä takaa-ajoa. Kahdella palolla Piritta Kärnä iskiviimeisellä lyönnillä vaihtotilanteessa 3-puolelta läpi ja Henna Olli toi kavennuksen. Kotijoukkueen koppari Emmi Hytösen nopea pallon haku kuitenkin vesitti lisäjuoksut. Tämän jälkeen päästiin vielä kertaalleen yrittämään, mutta juoksua ei syntynyt ja voitto lipui kotijoukkueelle.

Veikoista palkittiin kaksi juoksua lyöneet Tanja Tuomela ja Essi Ritola.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä minun mielestä hyvää sisäpeliä, sen puolesta taisteltiin. Pari juoksua annettiin räpylästä, se harmittaa. Toisella jaksolla saatiin räväkkä alku, mutta sen jälkeen jäi kyllä kudit piippuun. Toisella jaksolla ulkopeli olisi antanut mahdollisuuden voittaa. Neljä peliä on Hyvinkäätä vastaan pelattu ja jokainen peli ollut tällainen juoksun peli suuntaan tai toiseen. Panokset ovat isot, mutta en oikein näe, että se olisi tänään ollut tappioon johtava syy. Tulos tarkoittaa sitä, että Hyvinkäällä on meihin nähden etulyöntiasema viimeiselle kierrokselle. Emme voi muuta kuin lähteä taistelemaan kolmesta pisteestä ja katsoa sitten sen jälkeen mihin riittää. Hirveästi ei kannata ajatuksia uhrata mihinkään muuhun, mietiskeli pelinjohtaja Tero Tuomela.

Keskiviikkona pelataan jatkosarjojen viimeiset pelit. Niiden jälkeen katsotaan sitten, jatkuvatko LaVen pelit Superpesiskarsinnoilla vai aloitetaanko valmistautuminen ensi kauteen. Lavettaret toivovat kotiyleisön tukea klo 18 alkavaan ja toivottavasti tämän kauden viimeiseen peliin.

Kuva: Samuli Koivusalo