Kempele otti revanssin Lavettarista
Julkaistu: 21.05.2018 00.00

Lavettaret kohtasi poikkeuksellisesti Kempeleen toistamiseen jo kolmannella pelikierroksella. Ensimmäisen ottelun tappiosta sisuuntunut kotijoukkue esitti vahvaa ulkopeliä ja hallitsi ottelua ensimmäisen jakson kolmannesta vuorosta lähtien.

Ensimmäisellä jaksolla Kempele aloitti sisävuorolla, eikä onnistunut juoksujen teossa. Lavettarien sisävuoro alkoi yskähdellen, kunnes Essi Ritola yllätti kotijoukkueen kolmoskopparin kunnarin arvoisesta. Lisäjuoksuja ei kuitenkaan jatkossa nähty. Toisessa vuorossa Kempele onnistui kertaalleen, kun Iiris Puskalan onnenkantamoinen tippui kenttään. Toisessa vuorossa Lavettaret siirtyi uudelleen johtoon Jutta Herralan superpesisuran avausjuoksulla. Kotiin kipitti Riina Rantala. Kolmannessa vuorossa kotijoukkue laittoi ison vaihteen silmään. Linda Kukkohovin läpilyönnillä KeKi siirtyi 3-2 johtoon ja otti otteen pelistä. Lopullinen ratkaisu nähtiin neljännessä vuorossa jossa kotijoukkue lisäsi johtoaan 6-2:sen yksittäisillä lyönneillä. Lavettarien kiri jäi yhteen juoksuun Piritta Kärnän kotiuttaessa Essi Ritolan. Jakso päättyi Kempeleelle 6-3.

Toisella jaksolla Lavettarien sisäpeli pysyi tehottomana ja kotijoukku onnistui heti ensimmäisessä vuorossa. Alkutahdit löi Essi Kylli tyhjän kentän kunnarillaan. Sen jälkeen onnistui Kukkohovi lisäämään johdon 2-0:aan. Jakso jatkui kotijoukkueen vahvassa hallinnassa, vieraiden tuskaillessa kentällemenojen ja tilanteiden rakentelun kanssa. Kempele lisäsi jakson aikana johtoaan tasaiseen tahtiin ja Lavettarien oli jääminen yhteen juoksuun.

- Tänään peli hävittiin tuskaiseen sisäpeliin. Ykköskärki oli kokonaisuudessa tänään heikolla pelipäällä. Harvat tilanteet saatiin rakennettua peräpäästä. Ulkona oltiin hetken matkaa hyvin pelin päällä, mutta Kukkohovin läpilyönti tuli meille pahaan paikkaan ja toisaalta vapautti kotijoukkueen tuskasta. Tänään oltiin 0-tilanteessa aseettomia mailanvarressa ja se oli yksi kulminaatiopiste ottelulle. Keskiviikkoon mennessä pitää räpylä saada kestämään ja lyöntipeliin pitää saada puhtia. Joukkueeseen on edelleen vahva usko ja nyt keväällä kärkijoukkueet on yllätettävissä, jos jolloinkin. Keskiviikolle toivotaan reipasta kannustusta ja lähdetään kaatamaan mestaria 2017, toteaa Tero Tuomela.

Palkitut: 1. Essi Ritola ja 2. Piritta Kärnä

Seuraavalla viikolla Lavettaret pelaa kaksi kotiottelua. Ensimmäinen peli pelataan ylihuomenna ke 23.5. klo 18.00, kun vastaan asettuu hallitsevat Suomenmestari Manse PP, Tampereelta. Tervetuloa!

Kuva: Virpi Poikelin