Ilotulitusta juhlaottelussa
Julkaistu: 01.08.2022 00.00

Ilotulitusta juhlaottelussa

Lappajärven Veikkojen kunnianosoitus Pesäpallo 100 vuotta- tapahtumasarjaa järjestettiin sunnuntaina naisten Ykköspesisottelun yhteydessä. Pelin aluksi käytiin läpi lappajärveläisen pesäpallon historiaa ja myöhemmin julkaistiin seuran kaikkien aikojen nais- ja miesjoukkueiden kokoonpanot.

Lappajärven Veikot nappasi viikon sisään kolmannen voittonsa, kun etelälohkon kakkonen Laitilan Jyske taipui Veikkolassa lopulta selkein lukemin. Pelin alku ei luvannut hyvää kotijoukkueelle. Veikot päästi vieraansa kaksi juoksua tuottaneella harhaheitoilla peliin mukaan. Jatkotilanteesta Jyskeen Iida Lastama tyhjensi vielä pesät kolmen juoksun arvoisesti.

Kotijoukkueen kannalta näytti siltä, että tässäkö tämä oli. Osa yleisöstä oli jo valmis odottelemaan supervuoroa, mutta mitä vielä. Lavettaret kokosi rivinsä. Ulkopelivirheitä ei enää juuri tullut, ja sisäpeli saatiin kulkemaan. Ella Kurkimäen kolmannen vuoron tasoittavalla takakentän puhkaisulla tulleet kaksi juoksua tasoitti pelin. Siitä oli sitten hyvä lähteä päätösvuoroon hakemaan jaksovoittoa. Kuten viime aikoina vastaavissa tilanteissa, niin se voitontahto kaivettiin esiin. Tällä kertaa Aleksandra Latvala vapauttavalla lyönnillä Essi Kivelä syöksyi sarjapisteen.

Avausjakson lopun hyvä vire ei kadonnut tauolla. Lavettaret kierrätti etenijöitä pesien välillä hyvällä prosentilla ja se tuotti tulosta. Sanna Särkijärvi, Aleksandra Latvala ja Iisa Rintamäki olivat jatkuva uhka Jyskeelle kotiutustilanteissa. Se pääsi päätösvuorossa kaventamaan hieman LaVen huolimattomien ulkopelivirheiden avulla.

Lavettarien sisäpeli on viime peleissä noussut aivan uudelle tasolle. Nyt pystytään luotua tilannetta jatkamaan ja sitä kautta itsevarmuus ja onnistumiset tuottavat tulosta. Kolmostilanteita kirjattiin 25 ja niistä saatiin maaliin saakka 17. Koko joukkueen onnistumisprosentti oli 70, mikä lienee joukkueen uusi ennätys. Etenkin, kun vastassa oli lohkokakkonen.

Veikoista palkittiin 100 prosentin tehoilla ( 5/5) kotiuttanut Aleksandra Latvala, joka oli myös vakuuttavin sisäpelaaja ja neljästi kotiutuksissa onnistunut Sanna Särkijärvi. Ella Kurkimäki sai sulan hattuunsa polttavimpana ulkopelaajana. Koko joukkue onnistui loistavasti alun ja lopun huolimattomuuksia ulkopelissä lukuun ottamatta.

Keskiviikkona ja lauantaina mitataan pohjoislohkoa johtavan Kajaanin Pallo- Kerhon kunto. Ensin LaVe matkustaa Kajaaniin ja lauantaina pelataan Veikkolassa.

Seuran uusimmat