Lavettaret jatkaa Ykköspesiksessä
Julkaistu: 16.09.2022 00.00

LaVe- Roihuttaret 1-2(0-1,1-5,0-3)

Toinen karsintapeli Veikkolassa alkoi lupaavasti. Lavettaret oli löytänyt hyvän ulkopelivireen keskiviikon hapuilujen jälkeen. Jos joukkue ei anna ulkopelissä lahjaksi mitään, niin jaksovoittoon riittää yksikin tehty juoksu.

Veikot hallitsi avausjaksoa, mutta painostuksesta ja hyvästä yrityksestä huolimatta kotiuttaminen oli haastavaa. Muutaman niukkaan paloon päättyneen yrityksen jälkeen kolmannessa vuorossa Ella Kurkimäki ehti kotiin Sanni Hirvelän välilyönnillä. Roihuttarien yritykset kilpistyivät LaVen tiukkaan ulkopeliin.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueen heikolla sisävuorolla. Toisessa vuorossa ote parani, mutta valitettavasti ote kääntyi vieraille. Roihuttaret pääsi peliin mukaan harhaheittojuoksulla ja ratkaisi jakson lyömällä vielä neljä juoksua. Veikoilta onnistui jälleen sama parivaljakko, Hirvelä- Kurkimäki, rikkomaan kuparisen.

Supervuoro kääntyi hyvin nopeasti Roihuttarille. Se rakenteli tilanteen päälle ja teki vastustamattomasti kolme juoksua, mihin emännät ei pystynyt vastaamaan. Veikkojen onnistujia olivat palkitut vakuuttavin sisäpelaaja Sanni Hirvelä 3/4 ja kaksi lyötyä juoksua sekä Saana Lahti tehoin 5/6. Ella Kurkimäki tuhosi jälleen tehokkaasti vastustajan etenijöitä polttavimpana ulkopelaajana.

-Ensimmäisellä jaksolla olimme parempia. Toisella emme pystyneet haastamaan järkevästi. Kierrokset tipahtivat eikä saatu painetta päälle. Pari kämmiä sattui ja niiden myötä vastustaja sai otteen pelistä, mietti Veikkojen pelinjohtaja Matti Larikka.

Roihuttaret- LaVe 2-0(7-1,8-1)

Kolmas karsintapeli Superpesikseen katkaisi ottelusarjan Helsingissä sunnuntaina. Kotijoukkue Roihuttaret säilytti paikkansa pääsarjassa otteluvoitoin 3-0. Näin Lappajärven Veikot jatkaa Ykköspesiksessä myös ensi kaudella.

Karsintaotteluissa hyviä otteita esittänyt Ella Kurkimäki kotiutti Essi Kivelän heti pelin alkuun. Veikkojen kannalta valitettavasti kotijoukkue otti sitten heti ohjat käsiinsä ja vei jakson yksittäisillä kotiutuksilla selkein lukemin.

Toisella jaksolla mentiin saman kaavan mukaan. Siinä missä LaVen kotiutukset tökkivät, niin Roihuttaret mättivät juoksuja hyvällä prosentilla. Lavetarista juoksujen tekoa pääsi yrittämään ottelun aikana kaikkiaan kahdeksan pelaajaa, mutta ainoastaan Iisa Rintamäki onnistui siinä. Juoksun toi Anna- Elisa Pukkinen.

Etenijäjokeri Pukkinen meni kentälle vakuuttavasti 5/6 ja palkittiin joukkueensa parhaana. Toisen palkinnon nappasi kakkostilanteiden purkamisessa onnistunut Anni Kangas. Polttavin ulkopelaaja oli jo kolmannen kerran peräkkäin Ella Kurkimäki.

Vaikka pelin jälkeen pelaajista tuntui tappion karvas kalkki pahalta, niin joukkue pelasi vahvan kauden. Viime kauden puolivälieräpaikka vaihtui Ykkäspesiksen kakkossijaan ja Superpesiskarsintoihin. Koko kaudesta jäi positiivinen vaikutelma, mikä antaa uutta intoa ensi kautta kohti.