Roihuttaret oli tyly emäntä Veikoille
Julkaistu: 16.09.2022 00.00

Roihuttaret oli tyly emäntä Veikoille

Roihuttaret Helsingistä osoittautui ensimmäisessä Superpesiskarsinnassa liian kovaksi haasteeksi Lappajärven Veikoille. Lähes koko kauden hyvällä tasolla ollut Lavettarien ulkopeli petti pahoin. Kotijoukkue iski kaikkiaan viisi kunnaria avaralla kentällä ja osan juoksuistaan myös ottamattomilla välilyönneillä.

Jos LaVen ulkopeli petti, niin sisäpelissä oli paljon hyvää. Joukkue kehitteli kaikkiaan 12 kolmostilannetta, joista yksittäisillä kotiutuksilla viisi kertaa etenijä kirmasi kotiin. Onnistumisprosenttien valossa voimasuhteet sisäpelissä eivät olleet niin murheelliset, kuin tulos antaa ymmärtää. Prosentit olivat Roihuttarien eduksi vain 64-57.

Ottelun alkajaisiksi Veikot sai painetta sisävuorossa, mutta kotiutukset nousivat kopeiksi. Ensimmäinen ulkovuoro ennakoi sitten heti murheellista lopputulosta. Kotijoukkue takoi viisi juoksua, joista yksi tuli harhaheitolla. Toinen vuoro edettiin samaa latua, ennen kuin kolmannessa LaVe sai otetta peliin. Milla Hakomäki rikkoi kuparisen Mette Mortensenin tuodessa juoksun. Ella Kurkimäen välilyönti riitti Neea Mattilalle toiseen lohdutusjuoksuun päätösvuorossa.

Toinen jakso oli kopio avauspuolikkaasta. Ensimmäisen vuoron päätyttyä taululla komeili Roihuttarien 5-0 johto. Toinen ja kolmas ulkovuoro osoitti, että Lavettaret pelasi niissä omalla tasollaan. Emäntie juoksutehtailu tyrehtyi, mutta vain väliaikaisesti. Neljäs vuoro tuotti taas kuusi juoksua. Veikot heräsi viimeisellä hetkellä. Se sai paineen päälle ja emäntien puolustus alkoi rakoilla. Sanni Hirvelä, Elisa Hyny ja Iisa Rintamäki onnistuivat valamaan kotiutuksillaan uskoa seuraavaan peliin.

Neea Mattila Lavettarien kärkenä ja upeilla syöksykopeilla hallaa vastustajalle tehneenä palkittiin ykköspalkinnolla. Etukentän lukkona varmoine kiinniottoineen palkintoraadin vakuuttanut Ella Kurkimäki oli toinen palkittu. Hän oli yhdessä kakkospolttaja Essi Kivelän kanssa eniten tuhoa vastustajalle aiheuttanut lavelainen. Sisäpelissä Mette Mortensen kakkoskärjen vaihtajana oli vakuuttavin sisäpelaaja.

Ottelusarja jatkuu tänään lauantaina Veikkolassa klo 16. Sunnuntaina pelataan taas Helsingissä. Ensimmäisestä pelistä jäi Veikoille paljon parannettavaa, mutta tieto siitä, että joukkue pystyy paljon parempaan. Kotikentällä ei tarvitse olla vieraskorea, vaan pitää pelata sillä omalla tasolla ilman vastustajan kunnioitusta. Joukkue tarvitsee nyt kotiyleisön tuen taakseen, jotta pelit jatkuvat vielä ensi viikonloppunakin. Kolme voittoa tarvitaan Superpesis- paikkaan.
Seuran uusimmat