F-junioreilla riittää pesisintoa myös talvellakin
8.2.2020 13:09 Uutiset / F-ikäiset

"Pesis on kivaa, kun täällä on kavereita ja kaikkea kivaa tekemistä!"

F-junioreilla riittää pesisintoa myös talvellakin

Lappajärven Veikkojen pesäpallojaoston tavoitteena on tarjota myös kuntamme ja lähialueemme pienimmille mahdollisuuden harrastaa pesäpalloa. Veikkojen G- ja F-juniorit ovat niin sanotusti sekajoukkueita. F- juniorit muodostuvat vuonna 2010-2011 syntyneistä tytöistä ja pojista. G-juniorit ovat syntyneet vuonna 2012 tai myöhemmin. Veikkojen juniorit pelaavat ensi kesänä Pesäpalloliiton läntisen alueen aluesarjoja.

Seuran F-juniorit ovat harjoitelleet jo useamman kuukauden kohti tulevaa pesiskesää. Talviharjoituspaikkana on toiminut Järviseudun Ammatti-instituutin Lappajärven toimipisteen liikuntasali, jossa onkin hyvät puitteet harjoitella kansallislajiammekin. Innokkaiden F-joukkueen vetovastuun ovat ottaneet itsekin pesäpallotaustaa omaavat Jaana Lintu ja Sarita Ahvenniemi, jotka ovat jo useamman vuoden ajan olleet lapsiensa pesisharrastusten taustalla.

Jaana Lintu toivottaakin kaikki alakoulun 2.-3. -luokkalaiset tervetulleiksi harjoituksiin. Tällä hetkellä pelaajia on reilu tusina, mutta uudet harrastajat ovat aina mukava lisä joukkueeseen. Samalla hän myös rohkaisee uusia tulokkaita, sillä pesäpallojoukkueesta saa uusia kavereita ja liikuntana pesäpallo on mitä monipuolisin liikuntalaji. Harjoituksissa harjoitellaan pesäpallon eri osa-alueita sekä liikutaan ja leikitään puolentoista tunnin ajan kerrallaan pari kertaa viikossa.

– Itse lajiharjoituksiin omat lajivarusteet eivät ole pakollisia, sillä seurakin haluaa pitää harrastuksen aloittamisen kynnyksen matalana ja lainavälineet ovat käytössä. Kuitenkin mikäli kesällä mielii pelata joukkueen mukana aluesarjaa, tällöin pelivälineet ovat suotavia. Pesäpalloharjoituksiimme voi siis tulla myös ilman velvoitteita sarjapelaamisesta, Lintu lisää.

Pesäpallojaostossa häärivä Kärnä-Jantunen on tyytyväinen F-ikäisten toimintaan, erityisesti joukkueen innokkuuteen ja valmentajien ammattitaitoon. Yhdeksi ilon aiheeksi nousi myös viime viikkona saatu G-junioreiden toiminnan jatkaminen, sillä vastuuvalmentajat löytyivät myös alle 8-vuotiaiden joukkueeseen. G-ikäisten harjoitukset tulevat olemaan sunnuntaisin. Veikkojen pesäpallojaosto kannustaa ja toivottaa kaikki tervetulleiksi kokeilemaan ja harrastamaan hienoa lajia seuraamme.

Kraatteriturnaus avaa Veikkolan pesäpallokauden

Juniorijoukkueiden kesän harjoitus- ja peliaikataulut varmistuvat kevään aikana. Sitten joukkueet pääsevät tositoimiin Veikkolan pesäpallostadionille ja pesiskesä voi kunnolla alkaa. Seuran toiveena olisi, että junnuja nähtäisiin lauantaina 2.5. ensimmäistä kertaa järjestettävässä Kraatteriturnauksessa, johon pyritään saamaan useampi F-ikäinen joukkue pitkin maakuntaa ja sen rajojen ulkopuoleltakin. Turnaus on tarkoitettu niin F-tytöille kuin -pojillekin.

-Tällaiset turnaukset ovat tätä päivää, sillä se luo yhteisöllisyyttä ja osittain myös yksinkertaisuutta, kun joukkueet saavat alle useamman harjoitusottelun samalle päivälle. Tällöin joukkueiden ei itse tarvitse sopia ja järjestellä aikatauluja vastustajineen, vaan joku on hoitanut organisoinnin heidän puolestaan. Harjoitusottelut ennen varsinaisia sarjapelejä antaa joukkueelle hyvän harjoituksen lisäksi myös joukkuehengen kasvattamisen mahdollistamista sekä suoraa palautetta valmentajille siitä, mitä hyvää ja kehitettävää oman joukkueensa otteissa on. Turnauspäivä on kuin minileiri. Itse useamman kymmen leirin käyneenä voin edelleenkin todeta, että ne ovatkin pesäpallourallani yksiä hauskimpia muistoja. Odotamme seurassa kovastikin tapahtuman toteutumista. Olisi hienoa saada tulevaisuudessakin jatkumoa kyseiselle turnaustapahtumalla, joka on nimetty loogisesti oman järvemme mukaan, kertoo tapahtumavastaava Piritta Kärnä-Jantunen.


F-ikäisten (Alle 10v.) treenit Jamin (Lappajärvi) liikuntasalissa torstaisin klo 17-18.30 ja sunnuntaisin 15-16.30. Lisätietoja F-joukkueen toiminnasta Jaanalta 040 7701015 tai Saritalta 040 7214065

G-juniorit (Alle 8v.) treenit Jamin (Lappajärvi) liikuntasalissa sunnuntaisin klo 13.30 - 15.00 Lisätietoja Aliisa Harjulta 044 2039628, Lauralta 040 8423329 tai Onnilta 040 7412444

   
Lisää uutisia
F-ikäiset
«  Syyskuu   »
Kategoriat