Lavettaret voittoputkessa
17.8.2020 23:27 Seuratiedotteet / Naisten Ykköspesis

Kuopio - Lappajärvi 0-1 (2-7, 1-1)

Lappajärven Veikkojen Ykköspesisjoukkue jatkoi hyviä otteitaan Kuopiossa saavuttaen kolmannen perättäisen voittonsa. Ensimmäinen kolmen pisteen voitto oli taas lähellä, mutta se jäi vielä odottamaan kauden viimeistä peliä. Lavettarien peliesitykset ovat varmistuneet kauden mittaan, ja joukkue on harpannut viime peleissä aivan uudelle tasolle.

Veikot hallitsi avausjaksoa selvästi. Joukkueen kotiutusprosentti oli mahtava, kahdeksasta mahdollisuudesta iskettiin seitsemän kertaa onnistuneesti juoksu. Ratkaisut tulivat osaksi vastustajan räpylävirheistä, mutta sekaan mahtui myös hyviä vaihto- ja kotiutuslyöntejä. Jaksovoiton kruunasi lopullisesti ensimmäistä Ykköspesispeliä pelannut Fanny Salmela iskemällä pallon maisemiin kakkosluukusta. Puijo sekoili merkkipelinsä kanssa jatkuvasti ja sai kehiteltyä vain kolme kotiutustilannetta.

Lavettaret aloitti toisen jakson nihkeästi, mikä johti siihen, että peliä ei päästy pyörittämään kärjestä. Kolmannessa vuorossa Aleksandra Latvalan hyvällä varsilyönnillä Anniina Lassila toi jakson ainoan juoksun joukkueelleen. Heti seuraavasta ajolähdöstä merkittiin taululle jo juoksu, mutta tuomaristo pui tilannetta pitkään. Lopulta ratkaisuksi tuli kaksi paloa, kenttä tyhjäksi ja juoksu mitätöitiin polttolinjalla tapahtuneen estämisen vuoksi. Päätösvuorossa Kuopio sai otteen pelaamiseen ja painostuksen aikaan. Se loi nopeasti jatkuvan ajotilanteen. Veikot puolusti hyvin, mutta neljästä kotiutuksesta yhdessä jouduttiin antautumaan. Muuten kaikki kolme paloa tehtiin kotipesän kynnykselle.

Ykköspesiksessä debytoinut Fanny Salmela sekä Jutta Herrala palkittiin Lavettarista. Pelinjohtaja Markku Lassila oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen ja näki ratkaisuksi sen, että räpylä piti, mikä mahdollisti voiton. Veikoilla on jäljellä vielä yksi peli. Torstaina kauden päätös isketään Jalasjärvellä. Jos täällä kaudella halutaan se täydellinen peli, niin nyt se on otettavissa. Viikko sitten koitos päättyi 2-1 LaVelle Veikkolassa.   
Lisää uutisia
Naisten Ykköspesis
«  Huhtikuu   »
Kategoriat