Oulunsalo taipui Veikkolassa
9.8.2020 23:43 Seuratiedotteet / Naisten Ykköspesis

LaVe - Oulunsalo 1-0 (2-2, 5-2).

Kauden ennätysyleisö sai nähdä hienon ja jännittävän naisten Ykköspesiksen pesäpallo-ottelun Lappajärven Veikkolan kentällä. Lavettaret riisti nousukarsintoihin mielineen Oulunsalon Vasaman mahdollisuudet jatkopeleihin. Kotijoukkue esitti ehdottomasti kauden parasta peliä jokaisessa vuorossa. Nyt ei tullut sitä tutuksi käynyttä mustaa hetkeä ulkopelissä ja näin voitto oli mahdollista.

Veikot oli hallitseva joukkue koko tasaisen pelin ajan, mitä osoittaa luvut 23- 13 kolmostilanteiden rakentelussa. Vasaman kaksi juoksua avausvuorossa ei häirinnyt emäntiä lainkaan. Saana Lahti aloitti näyttävällä välilyönnillä Lavettarien takaa-ajon. Vaikka pelinjohtaja Markku Lassila olisi kaivannut kotiutuksiin lisää laatua, niin LaVe uskalsi myös haastaa vastustajaa ja onnistuikin siinä. Osoituksena Sanna Särkijärven ja Mette Mortensenin kaksi juoksua tuottaneet polttolinjalyönnit, joilla vastustaja joutui paineen alla suorittamaan. Kun ulkopelaajalle tulee kiire, niin siinä tulee helposti häplättyä sen verran, että taululla numerot muuttuvat. Meten lyönnillä tullut tasoitus jäi sitten lopputilanteeksi, vaikka Veikoilla oli vielä pari mahdollisuutta viedä jakso.

Saana Lahti avasi toisen jakson jälleen rohkealla lyönnillä polttolinjaan juoksun arvoisesti. Sofia Huuskon vedolle merkistä väliin Vasama ei voinut mitään. Joukkue kuitenkin tasoitti Veikkojen ulkopelisakkauksen vuoksi heti sisälle päästyään. Neljänteen vuoroon jäi siten ratkaisun mahdollisuus. Tuon kotijoukkue käytti hyväkseen. Vieraiden harhaheiton myötä Anniina Lassila pinkaisi kotiin. Kolmannen juoksunsa lyönyt Lahti yllätti ulkokentän loistavalla näpillä, millä nopea Rikka Polso toi puolestaan kolmannen juoksunsa tässä kamppailussa. Jatkoa seurasi, kun Kiia Korpi iski kylmästi merkistä väliin Aleksandra Latvalan tuodessa juoksun. Tasoittavallaan Oulunsalo kehitti pari ajotilannetta, mutta kotiutukset jäivät vaisuiksi. Saana Lahti ja Riikka Polso palkittiin ansaitusti kotijoukkueesta.

Keskiviikkona pelataan jälleen Veikkolassa. Hyvään syysvireeseen päässyt Lavettaret kohtaa viime aikoina voitosta voittoon kulkeneen Jalasjärven Jalaksen, joka tuo mukanaan kolme entistä lavelaista. Laura Nurmela, Milla Oravasaari ja Emmi Peltola muodostavat joukkueensa tehokolmikon. Riittääkö se itsevarmuutta uhkuvalle kotijoukueelle. Sen näet Veikkolassa keskiviikkona jo klo 17.30 (huom. aika) alkavassa paikallispelissä.   
Lisää uutisia
Naisten Ykköspesis
«  Huhtikuu   »
Kategoriat