Veikot laittoi sarjakärjen ahtaalle
Julkaistu: 02.08.2020 00.00

Hyvät jaksojen alut eivät riittäneet sarjapisteisiin Lavettarille naisten Ykköspesiksen pohjoislohkon piikkipaikkaa pitävältä Pattijoen Urheilijoilta. Avausvuorossa Mette Mortensen toi vapaataipaleen turvin tasoituksen raahelaisten johtoon. Heti perään Saana Lahden hermopallolla linjaan Riikka Polso kipaisi johtojuoksun. Lave puolestaan lahjoitti harhaheitolla vieraille tasoittavan juoksun ja siitä se sitten meni menojaan kohti jaksovoittoa. Veikkojen hyvä ulkopeli kesti kolme vuoroa, mutta neljännessä retkahti pahemman kerran. PattU jyräsi kuusi juoksua, osin kotijoukkueen avustuksella. Mukaan mahtui myös vastustamattomia välilyöntejä, joille kukaan ei voinut mitään. Emäntien sisäpeli yski viimeisessä vuorossa, eikä puhtia enää löytynyt loppukiriin.

Toinen puolisko alkoi Veikoilta lupaavasti. Saana Lahden polttolinjalyönti riitti nippa nappa nopealle Riikka Polsolle. Sofia Huusko pamautti kolmosluukusta läpilyönnin, millä Aleksandra Latvala ehti kotiin. Laura Pohjolan kahdella juoksulla Pattijoki tasoitti vielä avausvuorossa. Sitten parivaljakko Lahti ja Polso oli jo kolmannen kerran asialla tässä pelissä. Kotiyleisön toiveita jaksovoitosta nostatti vielä Aino Pollari upealla kakkosjatkelyönnillä, millä Latvala toi johtolukemat 4-3. Kokenut sarjajohtaja ei tästä hätkähtänyt, vaan otti voittoon tarvittavat kaksi juoksua. Pattijoen todella nopeaa kärkietenijä Viivi Partanen meni tyhjälle kentälle joka kerta, kun oli lyömässä ,8/8. Eveliina Hildenillä ja Laura Pohjolalla tuntui olevan helppoa vaihtaa loistavaa etenijää pesältä toiselle.

-Meidän taktiikkana oli ottaa takapaloja, koska Partasen polttaminen kärjestä tuntui mahdottomalta. Emme siinä aivan onnistuneet täydellisesti, sillä pari varmaa paloa jäi tekemättä, mistä ote kääntyi vastustajalle. Muuten olimme hyvin pelissä mukana, mutta yhdessä vuorossa ote repsahti. Kentälle meno oli nihkeää. Kolme juoksua tuonut Riikka (Polso) onnistui siinä tehtävässä. Juttalla(Herrala) kävi keppiin ja hän pelasi räpylässä kesän parhaan pelinsä, Saana(Laht)i kotiutti kolmesti. Meidän pitäisi saada laajuutta tekemiseen, jotta pisteitä tulisi, tuumi pelinjohtaja Markku Lassila.

Lavettarien palkitut olivat Jutta Herrala tehoin 6/6 ja Saana Lahti monipuolisilla ja vastustajaa haastavavilla lyöneillä. Veikkojen tiivis ottelutahti helpottuu nyt hetkeksi. Joukkue saa vähän puhaltaa ja harjoitella ennen loppurypistystä. Seuraava Ykköspesiksen peli pelataan viikon päästä lauantaina, jolloin Oulunsalon Vasama saapuu Veikkolaan.