Naisten Ykköspesis, NYP

LaVe - Vaasan Mailattaret

Alajärven Pallohalli

Tasaista vääntöä paikallisvastustajan kanssa

Tammikuun viimeisenä lauantaina Lavettaret kohtasi paikallisvastustajansa Vaasan Mailattaret Alajärven pallohallissa käydyssä harjoitusottelussa. Ottelu oli sisäpeliltään nihkeän puoleista. Tilanteiden rakentelu oli molemmilla joukkueilla haastavaa, sillä molempien ulkokenttä piti yritykset hyvin kurissa ja lyöntien laadussa oli toivomisen varaa. Kolmostilanteet menivät vierailijoille, mutta koko otteluun ei löytynyt hallivuoron päättymisen vuoksi ratkaisua. Ottelu päättyi siis tasapeliin 1-1, jaksoin 1-5 ja 4-3.

Ensimmäisen jakson alku oli tiukkaa vääntöä, ja ensimmäinen vuoropari pelattiin juoksuitta. Lavettarien viime kauden kalustoonkin kuulunut Kiia Korpi pamautti ottelun ensimmäisen juoksun toisen vuoroparin aloittavalla, minkä turvin kotipesään juoksi Riikka Polso. Tämä jäi kotijoukkueen ainokaiseksi ensimmäisellä jaksolla. Vaasa tasoitti heti seuraavalla sisävuorollaan tilanteeksi 1-1, mutta vierailijoiden juoksuhanat aukesivat lopulta kolmannessa vuoroparissa tekemällä yhteensä neljä juoksua. Vierailijat ratkaisivat ensimmäisen jakson käytännössä vaihtotilanteiden läpilyönneillä.

Pelinjohtaja Lassila kävi tauolla hyvää keskustelua ja ohjeistusta suojattiensa kanssa, ja tämä näkyi etenkin sisäpelissä ja tilanteiden rakentelussa seuraavalla jaksolla, sillä kentällemenot alkoivat onnistumaan paremmin ja pienet vaihtolyönnit vaihdettiin koviin lyöntiratkaisuihin. Toinen jakso oli tasaista etenemistä ja yksittäisillä lyönneillä joukkueet tekivät juoksunsa. Ensimmäisen tasoittavalla Lavettarien juoksutili aukesi, kun kapteeni Jutta Herrala kotiuttu kovalla kolmospuolen ratkaisulla Mette Mortensenin kotipesän turviin. Lavettaret tuli neljännen tasoittavalle 1-3 takaa-ajosta, ja tilanne näytti kotijoukkueen osalta jo melkein varmalta tappiolta. Kuitenkin superinkokemustakin omaavat pelaajattaret eivät lannistuneet vaikka taulu näytti jo kahta paloakin. Jutta Herrala rakenteli ajotilanteen viimeisellä lyönnillään ja seuraavaksi Emmi Vehka-aho yllätti vastustajan kopparin, ja kenttä kiersi kahden juoksun arvoisesti. Kotiin kirmasivat Saana Lahti ja Kiia Korpi. Tilanne jatkui ja kotijoukkueen uusi tulokas Mette Mortensen iski pallon väliin ja yksi ottelun ratkaisijoista Jutta Herrala kipitti voitojuoksun taululle.

Pelinjohtaja Markku Lassila summaa ottelua: "Vaasalaisilla oli hyvää ulkopeliä ja etenkin heidän etukenttä on toimiva. Alkuun ei onnistuttu kovissa vaihtolyönneissä, mutta lopulta niissä onnistumisen myötä alettiin saamaan tilannetta päälle. Tänään oli huonoja osumia sisäpelin osalta, joten lyöntien laaduissa on parantamisen varaa ja lyöntiä tulee treenata. Seuraaviin harjoitusotteluihin maaliskuussa tuodaan jokeriosastolle lisää juoksuvoimaa, ja kokeillaan tällä ratkaisulla sisäpelin toimivuutta. Muutoin ollaan ihan hyvässä vauhdissa kohti kesää.".

Seuraavat halliottelut : lauantaina 14.3. noin klo 19.30 Lappajärvi - Haapajärvi (NSS) Lapuan Patruuna-areenalla ja lauantaina 28.3. noin klo 19.30 Vaasa - Lappajärvi Vaasan Botniahallissa.