Lavettarille kauden avausvoitto
Julkaistu: 10.07.2020 00.00

Poikkeuksellisesti Vimpelin Saarikentällä kotiottelunsa pelannut Lappajärven Veikkojen Ykköspesisjoukkue otti kauden ensimmäisen voittonsa tasaisessa ja jännittävässä pistetaistossa. Viime lauantaina Tyrnävällä joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Tempaus oli selvästi parempi.

Veikkojen viuhkavelho Markku Lassilan mukaan asioita oli tutkittu. Opit olivat menneet perille, joskin kotiutuksiin Lassila olisi kaivannut vielä laadukkaampia ratkaisuja. Vaihtolyönneille löytyi oikea suunta, mistä osoituksena 21 kolmostilannetta vieraiden saadessa niitä puolta vähemmän. Edellisissä peleissä pettänyt ulkopeli oli kohentunut huomattavasti, eikä harhaheittoihin sorruttu.

Veikot aloitti vahvasti hankkimalla jaksovoittoon riittäneet kolme juoksua kahdessa ensimmäisessä vuorossa. Sofia Huusko, Aleksandra Latvala ja Kiia Korpi iskivät juoksun hyvillä lyönneillä. Tyrnävä hätyytteli vielä kaventaen lopputilanteeksi 3-2.

Toisella jaksolla Tyrnävä aloitti heti kahdella juoksulla, minkä emännät kuittasi tasoittavallaan. Vahvassa lyöntivireessä kauden peleissä esiintyneet Saana Lahti ja Kiia Korpi tasoittivat jakson. Aino Pollari käveli vielä vapaataipaleen turvin johtojuoksun. Kun Tempaus sai juoksun vapaataipaleella, niin sen suhteen puntit menivät tasan. Tempauksen Maria Kaakisen kaksi juoksua tuottanut kova veto puhkaisi LaVen ulkokentän kahden juoksun arvoisesti ja vei vieraat taas johtoon.

Veikkojen kapteeni ja kotiuttajajokeri Jutta Herrala otti kokemuksellaan tahtipuikon käsiinsä. Kahdessa peräkkäisessä vuorossa tulleet kotiutustilanteet hän hoiti tyylikkäästi tasoittaen tilanteen. Jutalla oli vielä mahdollisuus napata joukkueelleen kolmen pisteen voitto. Tehtävänä oli viimeisenä lyöjänä kierrättää Aino Pollari ykköseltä kotiin. Upeasta kolmosluukun puhkaisusta pallo ei kotijoukkueen ja – yleisön toiveista huolimatta noussut jokipenkan yli.

Veikkojen palkinnot niiasivat jälleen hyvin onnistunut Kiia Korpi ja kauden parhaan lukkaripelinsä pelannut Aleksandra Latvala. Pelit jatkuvat jo tänään perjantaina Vaasassa sarjassa toisena olevaa Mailattaria vastaan.