Lappajärven Veikot Superpesiskarsintaan
21.8.2019 16:08 Uutiset / Superpesisjoukkue

Vesa- LaVe 2-0(1-0,3-1)

Ottelusarja Mynämäelle 3-0.

Lavettarien taival pesäpallokentillä jatkuu parin viikon päästä karsinnoilla pääsarjaan. Joukkue kävi kolme tiukkaa matsia Mynämäen Vesan kanssa suorasta säilymisestä, mutta joutui taipumaan kaikissa peleissä. Tuleva vastustaja ratkeaa Ykköspesiksen loppuotteluissa Joensuun Mailan, Pöytyän Urheilijoiden ja Siilinjärven Pesiksen välienselvittelyn jälkeen. Ykköspesiksen voittaja nousee Superpesikseen ja loppuottelun hävinnyt osapuoli pelaa sitten kolmesta voitosta Veikkojen kanssa.

Mynämäellä käyty kolmas peli oli edellisten kaltainen. LaVe pelasi jälleen hyvää ulkopeliä, mutta tilanteiden ja juoksujen teko tökki. Kotijoukkue ratkaisi avausjakson kolmannen vuoron juoksulla, mikä tuli hyvällä lyönnillä.

Toisen jakson kahdessa ensimmäisessä vuorossa Veikot avusti emäntiä juoksulla vuoroparia kohti. Piritta Kärnä- Jantunen oli ottelusarjan ainut LaVelta onnistunut kotiuttaja. Emmi Peltola kipaisi kotiin pussinpohjalyönnillä. Kolmannen vuoron 2-1 tasoitus ei kuitenkaan jatkotilanteesta tuonut tarvittua nostetta, vaan pelinjohtaja Ville Laitilan kaipaamia perättäisiä onnistumisia ei saatu aikaiseksi. Vesa kaunisteli päätösvuorossa juoksulla loppulukemia.

Tilanteiden valossa peli oli kohtalaisen tasainen. Kärkilyönnit menivät kotijoukkueelle 32- 28, kolmostilanteet 12- 6. Onnistumisprosentti oli molemmilla 48. Mynämäki oli selvästi parempi kahdella viimeisellä pesätaipaleella, mikä ratkaisi voiton.

Lavettarista palkittiin 6/7 tehot kerännyt Linda Viita, joka meni kentälle hyvin ja pystyi purkamaan Veikoille vaikean ykköstilanteen kunnialla. Toinen palkittu Aleksandra Latvala jatkoi lautasen ääressä onnistuneesti.

Veikoilla on nyt kaksi viikkoa aikaa harjoitella ja miettiä, miten sisäpeli saadaan kulkemaan ennen karsintapelejä. Juoksuja pitää pystyä tekemään enemmän kuin Mynämäkeä vastaan.

Kuva: Teemu Kekola


   
Lisää uutisia
Superpesisjoukkue
«  Tammikuu   »
Kategoriat