Historiallinen pesisottelu Veikkolan pesäpallostadionilla
Julkaistu: 12.05.2017 00.00

Historiallinen pesisottelu Veikkolan pesäpallostadionilla

Alkuviikolla superpesiskautensa avannut Veikkojen edustusjoukkue aloittaa superpesisurakkansa tulevana lauantaina 13.5. klo 16.00 nyt myös kotona. Tuleva ottelu tulee olemaan historiallinen, sillä se on ensimmäinen superpesisottelu niin seuralle kuin koko Lappajärven kunnalle. Seurahistorian ensimmäisiä pisteitä Superpesiksestä metsästävä Lappajärven Veikot saa vieraakseen Halli-SM peleissä hopeaa saavuttaneen Lappeenrannan Pesä-Ysit. Etelä-Karjalan joukkueelle tuleva ottelu on kauden avauspeli.

Lappajärven Veikkojen joukkueelta alkujännitykset ovat jääneet Porin pelireissulle, jonka toivotaan nyt näkyvän mailanvarressa ja räpylässä. Lavettarien lyöntijärjestykseen tulee muutoksia, koska kotijoukkue pyrkii pelaamaan laajalla rintamalla sisäpeliään ja saamaan paremmin kotiutusvastuuta lyöjäjokereillemme Piritta Kärnälle ja Niina Uusituvalle. Ulkopeliin kotijoukkue haluaa saada esille hallipeleissä nähtyä tiivistä ja rohkeaa ulkopeliä.

Vierasjoukkueessa on tapahtunut muutoksia viime kauteen verrattuna paljon. Lähtijöitä ollut seitsemän pelaajaa, mutta myös uusia tulijoita saman verran. Käskijä Ville Lantta luottaa varmasti ulkopelissä viime kauden parhaaksi palkittuun lukkariin, Noora Patrikaiseen. Sisäpelissä isoa roolia pelaavat vaihtajat Marianne Roiha ja Susanna Alava sekä kotiuttajajokeri Anna Hellsten.

Kiusaako kylmä kevät sää edelleen superpesispelejä? Jatkuuko Lavettarien kotiutusvarmuus? Kumman lukkarin 0-tilanteen tolppa on korkeampi? Kummalla lukkarilla pysyy paremmalla prosentilla tolppa lautasella? Saako Lavettaret potkua kentällemenoihin? Se nähdään lauantaina Veikkolan pesäpallostadionilla, Tervetuloa!

Pasi Herralan muistoa kunnioittaen

Lappajärven Veikot aloittivat naisten ykköspesisuransa vuonna 2013, jolloin pelinjohtana toimi vimpeliläinen Pasi Herrala. Hän teki ennen Veikkojen riveihin tuloa pitkäjänteistä valmennustyötään Vimpelin Vedon tyttöjunioreiden kanssa. Herrala oli henkeen ja vereen pesäpallomies. Hän koki pienten seurojen Lappajärven Veikkojen ja Vimpelin Vedon yhteistyön merkitykselliseksi järviseutulaisen naispesäpallon eteenpäin viemiseksi. Tällä asenteella Pasi toimi projektin moottorina yhdessä seurojen toimihenkilöinen kanssa ja asettikin tavoitteeksi superpesikseen nousun neljässä vuodessa. Herrala toimi vuoden 2013 Lavettarien pelinjohtajana. Ajatuksena oli jatkaa myös seuraavinakin kausina pelinjohtotehtävissä, mutta joutuikin jättäytymään tehtävästään sairastumisen vuoksi pois. Määrätietoinen toiminnanmies nukkui pois maaliskuussa 2015. Tämän jälkeen Pasin haave jäi vahvasti elämään keskuuteemme. Entinen pelinjohtaja uskoi omiin pelaajiinsa ja näki kehityskaaren pidemmälle kuin silloiseen hetkeen. Syksyllä 2016 Pasin asettama tavoite ja haave toteutui, kun Lappajärven Veikkojen naisjoukkue nosti järviseutulaisen naispesäpallon takaisin superpesiskartalle. Tuleva ottelu pelataankin entisen pelinjohtajamme kunniaksi.

Seurahenkilöiden ja Pasin valmennettavien muistoja edesmenneestä pesäpallovaikuttajasta:

"Pasille Vimpelin Veto ja Lappajärven Veikot olivat todella tärkeitä"

"Pasi oli vaativa valmentaja, joka muisti kehuakin paljon"

"Pasi oli periksiantamaton, huumorintajuinen ja viekas pelinjohtaja"

"Pasille joukkue ja pelaajien kehittyminen oli hyvin tärkeää"

"Näin vuosien jälkeen osaa arvostaa Pasin tekemää työmäärää ja todeta, että todella paljon hän teki töitä meidän tyttöjen eteen"

"Harjoituksissa saimme hyvää oppia ja hänellä oli aina aikaa, jos oli jotain kysyttävää tai mielenpäällä"

"Pelinjohtajana Pasi opetti meitä ajattelemaan ja tekemään omia ratkaisuja pelinsisällä niin sisä- kuin ulkopelissäkin"

"Muistan elävästi yhden keskustelun, jonka keskustelimme bussin etupenkillä pelimatkan aikana. Pasi kertoi itsevarmasti, kuinka neljän vuoden päästä oltaisiin superpesiksessä. Aluksi kuuntelin epäilevänä, mutta niiden perusteluiden jälkeen aloin itsekin uskomaan siihen. Pasi oli päättäväinen ja se on tuonut tulosta. Neljän vuoden tavoite piti."

Kiitos Pasi!

-Lavettaret ja Lappajärven Veikot





Seuran uusimmat